Teröre tepki! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Teröre tepki!


 

Terör olayları, akabinde gelen şehit haberleri derken birkaç gün önce Gaziantep’te patlayan bomba halkın canına ‘tak’ etti! Mersinliler terörü lanetledi!

EREN KAVVAS/SONER AYDIN

Geçmişte daha çok işsizlikten dert yanan Mersinliler, şimdi ise terörden dert yanıyor. Bombalı saldırılar, şehit, gazi haberleri toplumun her kesiminden tepki toplarken, halk bu olayların durdurulması için yetkilileri göreve çağırıyor. 

“TELEVİZYONU AÇAMAZ OLDUK”
Gazetemize açıklama yapan çarşı esnaflarından Ahmet Ayhan, gelen şehit haberlerini duymamak için evde televizyonu açamaz olduklarını belirterek, “Terörün her türlüsünü kınıyorum. Terör demek bela demektir. Allah bizi çoluğumuzdan çocuğumuzdan ayırmasın; milletimize ve devletimize zarar ziyan vermesin. Biz bu ülkede Kürt, Türk demeden hep birlikte güzelce yaşıyoruz. Ama özellikle son dönemlerde bizi birbirimizden ayırmak isteyen insanlar var. Bir de FETÖ denilen örgüt çıktı başımıza. Allah onları ıslah etsin. İnşallah milletimiz devletimizle beraber bu terör belasından kurtulacağız. Gelen şehit haberlerini duymayayım diye evde televizyonu açamaz olduk. Korkuyoruz. Halimiz ne olacak bilmiyorum. Allah hepimize yardım etsin” dedi.

“İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ BİTİRMELİYİZ”
Musa Akkaya da, “Ülkemizin düzelmesi için içimizdeki hainleri birbirimize söyleyerek bitirmeliyiz. Eğer bir hain varsa ‘şu adam şunu yapıyor’ desin. Hemen söylesin. Bu adam teröristtir desin, bildirsin. Bu vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi birbirimize yaparsak ortada bir sorun kalmaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKE KARMAKARIŞIK BİR HAL ALDI”
Şeref Gül isim vatandaş da, işlerinin kötü olduğunu ve kiralarını bile zor ödediklerinin altını çizerek, “Bu terör olaylarından bıktık. Biz burada esnafız. Ne iş var ne güç var. Kiramızı bile çıkaramıyoruz. Bir de bu canlı bombalar baş gösterdi. Bu bombaları kim patlatıyorsa kim destek veriyorsa haklarında gereken yapılsın. Bu kim olursa olsun. Ülke komple karmakarışık bir hal aldı. Ekonomi, siyaset her şey karmakarışık bir halde. Artık aklımız almıyor bizim” ifadelerini kullandı.

“O ÇOCUKLARIN SUÇU NE?”
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te patlayan canlı bombaya ve özellikle de çocukların ölümüne tepki gösteren İbrahim Öz ise, “Ülkemizin hali nereye gidecek bilemiyorum. Terör örgütleri artık şehre inmeye başladı. Askerimiz, polisimiz, masum vatandaşlarımız ölüyor. Terörden ve terör örgütlerinden bıktık artık. Gaziantep’te düğünde ölen vatandaşların yarısından fazlası çocuktu. O çocukların suçu ne? Onlar oyun oynamaktan başka ne bilirler? Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Bu terör bitene kadar, sorumlular yakalanıp hesap verene kadar içimizdeki acı dinmeyecektir” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA