Kur’an kurslarına ödüllü final | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kur’an kurslarına ödüllü final


 

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı Mahallesi Yeni Cami’de Yaz Kur’an kursunu tamamlayan öğrenciler Cumhuriyet altını, bisiklet, tablet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

65 öğrencinin katıldığı kurs sonunda düzenlenen program Suriyeli Hafız Muhammed Cemal Şevke'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kurs süresince öğrendikleri duaları okuyup, ilahileri seslendiren öğrenciler ailelerinden büyük alkış aldı.
Törende konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, "Çocuklarımıza gençlerimize hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Kur'an-ı Kerimi öğrenmek ayrıcalıklı bir durum. Kur'an okuyan kimse Allah ile konuşmuş gibidir, işin manevi boyutu bu. Bir diğer konu ise herkes tatil yaparken, bu çocuklarımız sabahın erken saatinde gözlerini ovuşturarak camilere geldi. Bu bile onları başarılı görmemiz için yeterli. Küçük yaşta camilerin havasını teneffüs etmeleri önemli" dedi.
Çocuklara küçük yaştan itibaren doğru bilgi vermenin önemine değinen Türkmenoğlu, "Çocuklarımıza eğer ailelerimiz ve din görevlilerimiz tarafından doğru bilgileri verirsek 15 Temmuzda yaşananları bir daha yaşamayız. Çocuklarımızı sağlam bilgilerle donatalım. Onların yanlış insanların yanlış fikirlerine inanmalarına, tuzaklarına düşmelerine engel olalım" diye konuştu.
Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yeni Cami İmam Hatibi Ali Köse, öğrencilere motivasyon sağlamak amacıyla her yıl düzenledikleri kursun ve final programının ödüllü olduğunu belirtti.
Kursa devam eden 65 öğrencinin tatillerini camiye gelerek değerlendirdiklerine dikkat çeken Köse, "Bu yıl kursumuz 1,5 ay sürdü. Süre olarak önceki yıllara göre biraz daha kısa olsa da oldukça verimli geçti. Bizim gözümüzde bütün çocuklarımız başarılı oldu. Dolayısıyla bütün öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edeceğiz. İçlerinde üstün gayret gösterenleri ise biraz daha büyük ödüllerle kutlamak istiyoruz. Bugün en büyük mutluluk onların Kur'an sevincine aileleriyle birlikte ortak olmaktır" dedi.
Çocukların yetişmesinde ailelerin rolünün büyük olduğunu da anlatan Köse, "Çocuklarımızın yetişmesine farklı bir önem veriyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimizin teminatıdır. 15 Temmuz gecesinde bu millet çoru çocuğu, genci yaşlısıyla tankların altına yattı. Ellerine Ay Yıldızlı bayrakları alarak meydanlara döküldü. Niye ? Böyle yavrularımız olduğu müddetçe vatanımızı kimse alamaz, kötülerin emeli ise boşa çıkmış olur" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursa katılan öğrencilere ödülleri Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve eşi Emine Türkmenoğlu, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, Yeni Cami İmam Hatibi Ali Köse, Müftülük Şefe Şeref Dindoruk'un eşi Müjgan Dindoruk, din görevlileri Ercan Polat ve Aysun Polat tarafından takdim edildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA