Belediyeden ‘Hacker odası’na yalanlama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediyeden ‘Hacker odası’na yalanlama


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, belediyede ‘hacker odası’ kurulduğu yönündeki iddialara yalanlama geldi.

Yapılan açıklamada, Mersin’de bazı basın yayın organlarında, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal’ın ifadesine dayandırılarak, ‘Kocamaz’ın hacker odası deşifre oldu’ başlığıyla yayınlan haberlerin belediyeyi ve Başkan Burhanettin Kocamaz’ı yıpratmaya yönelik olduğu belirtildi. 
Mersin’de yayın yapan bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Belediye Başkan Vekili Özgür Sanal’ın ifadesine dayandırılarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bir hacker odası kurulduğu iddiaları yer aldı. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ‘Kocamaz’ın hacker odası deşifre oldu’ başlığıyla yayınlanan haberler tamamen uydurma ve kasıtlıdır” denildi.
“BELEDİYE BÜNYEMİZDE TİTİZ BİR İNCELEME SÜRECİ BAŞLATILDI”
Belediyeden FETÖ iddiasıyla tutuklanan kişiler hakkında yasal süreç işlerken, söz konusu iddia ve çarpıtmaların, “kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi” ihtiyacını doğurduğu kaydedilen açıklamada, “15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı işgal ve terör kalkışması ve sonrasında yaşanan gelişmeler, FETÖ’nün başta Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlıklar olmak üzere devletin bütün kurum ve kuruluşlarına sızdığını ortaya koymuştur. Bu kapsamda yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonunda Mersin Büyükşehir Belediyemize de FETÖ mensubu bazı kişilerin sızdıkları tespit edilmiş; gerekli takibat ve sorgulama işlemleri adli merciler ve kolluk kuvvetleri tarafından yürütülmeye başlanmıştır. Öte yandan, bizzat Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın talimatlarıyla konuyla ilgili olarak belediye bünyemizde titiz bir inceleme süreci başlatılmış bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.
FETÖ yandaşlarının kendi ihanetlerini gölgelemek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldıkları öne sürülen açıklamada, şöyle denildi: “Yurt sathında olduğu gibi Mersin’de de kimi FETÖ yandaşları, organize bir şekilde devletin ve milletin yanında olan pek çok kurum ve kuruluşa karşı karalama kampanyası başlatarak kendi ihanet, suç ve sorumluluklarını gölgeleme telaşına düşmüşlerdir. Bu çerçevede Mersin Büyükşehir Belediyemizi de hedeflerine almışlar; seçildiği günden bu yana Mersin’in ve Mersinlilerin hizmetinde olan ve özellikle dürüst ve adil yönetim konusunda pek çok örnek çalışmanın altına imza atan Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ı da yıpratmak için azami çaba sarf etmeye başlamışlardır.”

Belediye Başkan Vekili Sanal’ın ifadesine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Bazı basın yayın organlarında, FETÖ ile ilişkilendirilerek tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili M. Özgür Sanal’ın ifadesinde dile getirdiği gibi Mehmet Türkmen adlı şahsın iddialarına dayandırılarak Belediye Başkanımız suçlanmaktadır. Bu iddia, FETÖ terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla aranan ve Mersin Valiliğinde görevli iken, eski vali yardımcısı Eyüp Sabri Kartal referansı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne memur olarak geçiş yapan Mehmet Türkmen adlı şahsın Özgür Sanal’la geçen diyaloğuna dayandırılmaktadır. Özgür Sanal ifadesinde Mehmet Türkmen’in ‘Kendi kontrolünde ve ona bağlı olarak çalışan bir Sosyal Medya Takip Ekibinin varlığından söz ettiğini ve bu şahsın Haluk Tunçsu’dan başkasına hesap vermeyeceğini’ söylediğini ifade etmektedir. Hal böyle iken böyle bir oluşum var ise bunun Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’la ilişkilendirilmeye çalışılması abesle iştigaldir.”
“FETÖ İLE BAĞLANTILARI ARAŞTIRILMALI”
Bazı basın yayın organlarında konunun manipüle edilmesinin, yargı ve emniyet güçlerinin yönlendirilmeye çalışılmasının pek çok şüpheyi de beraberinde getirdiği vurgulanan açıklamada, “Kamuoyunu manipüle eden şahısların her türlü ilişkilerinin derinlemesine incelenmesinde ve muhtemel FETÖ bağlantısının araştırılmasında yarar olduğu değerlendirilmelidir. Bu bağlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a yönelik iftira ve karalama kampanyalarına devam eden bu şahısların ve bir önceki dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden büyük ihaleler alan firmaların yurtiçi ve yurtdışı ilişkilerinin araştırılması, FETÖ ile bağlantılarının olup olmadığının belirlenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu tahkikatların, Mersin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve FETÖ soruşturmalarının sağlıklı bir şekilde sonuçlanması sürecine çok önemli katkılar yapacağı açıktır” denildi.
“YARGIYA HESAP VERECEKLER”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Kocamaz’ın iletişim hizmetlerinin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütüldüğü dile getirilen açıklamada, “Sayın Başkanımızın Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hesapları da Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yönetilmekte ve düzenlenmektedir. Belediyemizin hizmet ve etkinlikleri ile Sayın Belediye Başkanımızın mesajları bu hesaplar üzerinden kamuoyuna iletilmektedir. Hackerlik gibi yasal olmayan bir işle Belediyemizi ve Sayın Belediye Başkanımızı ilişkilendirmeye çalışan çevreler boş bir gayret içerisindedirler ve yargıya hesap vereceklerdir” ifadeleri kullanıldı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA