Ekonomi güven veriyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ekonomi güven veriyor


 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesinin ardından konut kredisi başvuru sayısında rekor artış yaşandı.

Haber Merkezi

Konut kredisi başvuru sayısının faiz indirimiyle birlikte 5 kat artması nedeniyle açıklama yapan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, sağlam temelleri üzerine kurulu Türkiye ekonomisinin güven verdiğini vurguladı.
Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla kredi oranlarında indirime gidildiğini kaydederek; “Hem kredi faizlerinin düşmesi, hem vatandaşın 8 milyar dolar bozdurarak ekonomiye destek vermesi, hem yurtdışından gelen finansman nedeniyle 2016’nın ikinci yarısı ve 2017’nin inşaat ve yatırım yılı olacağını söyleyebiliriz. Şimdi ekonomiye sahip çıkma zamanı. Ekonomiye olan güven, halkın ve yatırımcının yanı sıra bankaların da desteğiyle perçinlenmiştir. Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan vatandaş ekonomiye de sahip çıkarak, Cumhurbaşkanı ve hükümetin çağrılarına karşılık vermiştir. Türk milleti her alanda kenetlenmiş ve ülkesine sahip çıkmıştır” diye konuştu. Ekonomiye gelen yerli-yabancı desteklerin ve kredi faizlerinin düşürülmesinin doping etkisi yarattığına vurgu yapan Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci , “İnşaat sektörü olarak bu sıkıntılı günlerde elimizden gelenin daha fazlasını yaparak bizler de ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşaat sektöründe yaşanan canlılık ve ekonomik göstergeler bunun en bariz kanıtıdır” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA