Atık malzemeler sanata dönüşüyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde atık malzemeler geri dönüşümle yeniden hayat buluyor. Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kullanılmayan malzemeleri değerlendirerek birbirinden özgün eserler ortaya çıkarıyor.

Okaliptus ve kavak ağaçları birleştirilerek yeni objeler oluşturuluyor, eski tabelalar sanatsal dokunuşlarla keklik figürlerini oluşturuyor, kullanılmayan salıncaklar ve elektrikli tekerlekler faytonlara dönüşüyor.

Ortaya çıkan bu eserler, kentin dört bir yanındaki park ve bahçelerde sergileniyor. Böylece hem çevre bilinci artırılıyor hem de kente estetik bir değer katılıyor.

Geri dönüşüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Kullanılmayan ürünleri geri dönüşümde kullanarak Park ve Bahçelerimizi güzelleştiriyoruz. Hem çevreci bir uygulama hem de Erdemlimizin kent estetiği açısından ekiplerimizle yedi yirmi dört çalışıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA