“OHAL bürokrasiye karşı ilan edilmiştir” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL bürokrasiye karşı ilan edilmiştir”


 

Vali Özdemir Çakacak canlı yayın konuğu olarak katıldığı TRT Çukurova Radyosu’nda gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

Gündeme dair yöneltilen soruları yanıtlayan Vali Çakacak; basın kuruluşlarının görev ve sorumluluklarının 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli yer tuttuğuna dikkat çekerek,  olayı haber alır almaz TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü’nün derhal güvenlik altına alınması talimatını verdiğini belirtti.

“OHAL HALKA KARŞI ÇIKARTILMADI”

Vali Çakacak ilan edilen OHAL’in geçmiş dönemlerdekinden farklı olarak sadece devletin kurumlarına karşı ilan edildiğini vurgulayarak “Vatandaşlarımızın gündelik yaşamına, sosyal yaşamına ve ekonomik hayatın işleyişine yönelik bir OHAL değil; yapılması gereken mevzuat değişikliklerinin, kurumsal değişikliklerin bir başka deyişle yapılabileceklerin süratle yapılmasına yönelik olarak, bürokrasiye karşı bir OHAL ilan edilmiştir. OHAL ile birlikte yapılması gerekenlerin çabuklaştırılması amacıyla çeşitli düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile darbe girişiminde bulunan terör örgütüne bağlı veya iltisaklı kurum ve kuruluşlar, dernekler ve vakıflar KHK’ler çıkarılarak kapatılmış veya devralınmıştır” ifadelerini kullandı. 

OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ler ile kapatılan kurum ve kuruluşlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, Mersin’de FETÖ/PDY terör örgüte bağlı veya bu terör örgütü ile iltisaklı olduğu tespit edilen 23 dernek, 2 vakıf, 11 sendika temsilciliği ve 60 özel eğitim kurumunun kapatıldığını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından lisansları ve yayınları iptal edilen ve ilimizde vericisi bulunan 4’ü radyo, 4’ü ise televizyon kanallarına ait toplam 8 vericinin mühürlendiğini belirtti.  Yine FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı olan, irtibatı veya söz konusu örgüte üyeliği bulunan personellerden kurumları tarafından açığa alınan, gözaltına alınan veya mahkemelerce tutuklananların da olduğunu ifade eden Vali Çakacak, bu kapsamda işlemlerin halen devam ettiğini ve tamamının temizleninceye kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 “EKONOMİMİZ SON DERECE DİNAMİK BİR YAPIYA SAHİPTİR”

15 Temmuz’da ülke olarak çok büyük bir badire atlatılmış olunmasına rağmen geçmişte yaşandığı gibi devalüasyonların yaşanmadığını, dövizde yükselmenin aksine düşüşün olduğunu da belirten Vali Çakacak “Milletimiz, kimseden bir talimat almadan ellerindeki dövizleri bozdurarak ekonomiye kazandırmıştır. Bu durum insanımızın ekonomimize ne kadar güvendiğini göstermektedir. Aynı zamanda faizlerde, özellikle de konut faizlerinde indirime gidildi. Konut kredileri 0,89’lara kadar geriledi. Bu durumun inşaat piyasasını da canlandıracağını düşünüyorum. İnşaat piyasası ekonomide birçok sektörü de beraberinde sürükleyen bir lokomotiftir. Bu yüzden konut kredilerindeki bu faiz düşüşünün diğer tüketici ve otomobil kredilerinde de devam edeceğini, bu sayede de ekonomiye çok önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum. FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ gibi ne tür terör örgütü olursa olsun, Devletimiz ve Milletimiz bu terör belasının üstesinden gelecek, sağlam ve güçlü olan ekonomimiz daha da iyi bir şekilde yürümeye devam edecektir” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA