Erdemli’de çiftçilerin su sevinci | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli’de çiftçilerin su sevinci


 

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Erdemli-Kocahasanlı Sulama Birliği Başkanlığı kurduğu sondaj tesisi ile sulama suyu sıkıntısına çözüm buldu.

Suya kavuşan çiftçiler büyük sevinç yaşadı. Türbe Çiçekyurdu Mevkisi'ne kurulan sondaj tesisinden çıkarılan saniyede 45 litre su, bin 800 metre mesafedeki Kocaköy Mevkisi'ndeki kanala akıtıldı.  
  Çiftçilerle birlikte tesiste incelemelerde bulunan Erdemli Kocahasanlı Sulama Birliği Başkanı Mustafa Yılmaz, "Birliğimizin görev sahası içerisinde bulunan Türbe Mahallesi Çiçekyurdu Mevkiinde birliğimize ait mevcut sondaj kuyumuzun karşı tarafına 2. kanal altına yeni bir sondaj kuyusu açılarak, tesisin batı tarafına Koyuncu Mahallesi Kocaköy Mevkiindeki su kullanıcılarını, çiftçilerimizi rahatlatmak amacı ile çalışmalara başlanmıştı. Bu çalışmalardan sonuç alındı ve çiftçilerimiz suya kavuştu. Kurulan tesisten yararlanacak olan çitçi sayımız ise 6 bin 500 kişi olarak belirlenmiştir" dedi.
  Yeni tesisin hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlayacağının altını çizen Yılmaz, "Bu bölgeye su ulaştırabilmemiz için 'P-1 Pompa' istasyonundan 3 kademe pompa tesisi marifeti ile Kocahasanlı tarafından 6 saatlik bir sürede kanallar ile su getirilmekte enerji gideri ve zaman kaybı olmaktaydı. Tesisin kurulmasıyla hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edilmiş olacak" diye konuştu.
  Yılmaz, "Bu yıl kurak bir mevsim yaşadık, kuraklıktan olumsuz etkilenmemek için sahamızda bulunan çiftçilerimizin su sıkıntısı yaşamaması için yoğun çalışmamız devam etmektedir" şeklinde konuştu.(İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA