“İçimiz buruk!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İçimiz buruk!”


 

Bu yıl TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu’nun taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar takımlarının 91. kuruluş yıl dönümünü tezahüratlarla ve meşalelerle kutladı.

Forum Mersin Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen kırmızı-lacivertli takımın taraftarları, tezahüratlar yapıp, meşaleler yakarak takımlarının 91. yaşını kutladı. Burada taraftarlar adına açıklama yapan Onur Güder, kulübü 91 yıl önce Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra, nice yokluklar içerisinde, birkaç emekli insanın bir araya gelerek kurduğunu, takımı sahiplenen taraftarların kulübü bugünlere kadar sevdalarıyla taşıdığını söyledi.
Gönüllerinden geçenin bugünü bayram havasında yaşamak olduğunu kaydeden Güder, "Her yeri bayraklarla donatıp, sahili bir uçtan bir uca meşalelerle gündüz gibi aydınlatalım. Çocuklar gibi şen olalım, meşalenin kırmızısı, gecenin lacivert tonuyla birleşsin. İdmanyurdu'nun renkleri tüm şehri sarsın ama bugün bayram yaşayacak bir durumumuz yok. 91 yıl önce dedelerimizin yokluk içerisinde kurduğu bu kulübe sahip çıkılmamasının burukluğunu yaşıyoruz. İçimiz buruk, kalbimizde sonsuz acı. Bu kulüp Kurtuluş Savaşı döneminde bile yaşamadığı sorunları bu çağda son birkaç yıldır yüreği hiç sızlamayan insanlar tarafından yaşadı. Yürekleri sızlamıyor çünkü evlat acısı yaşamamışlar bu insanlar. Mersin İdmanyurdu'nun bizim çocuğumuz gibi üzerine titrediğimiz bir sevdanın sahibi olduğunu bile bile sonsuz yaralar açtılar. Buraya toplanan insanların sorunu bu kulübün alt lige düşüp top oynaması kesinlikle değildir. Bu insanlar takım amatöre bile düşse bir an tereddüt etmeden, ülkenin hangi şehri olursa olsun gelip kırmızı-lacivert renkleri haykıracak kadar seviyor" diye konuştu. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA