Başkan Gülbeyaz, “Gazi Gazidir!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Gülbeyaz, “Gazi Gazidir!”


 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi 2. Başkanı Kemal Gülbeyaz terör olayları ve akabinde gelen şehit haberleri, Gazi maaşlarındaki eşitsizlik ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

EREN KAVVAS

Kıbrıs Gazisi Başkan Gülbeyaz, Muharip Gaziler Derneği olarak Gazilere gerekli yardımları devletin değil de kendilerinin yaptığını belirterek, “Muharip Gaziler olarak şuanda dernekte Kıbrıs Gazileri ve Kore Gazileri mevcuttur.  Toplam mevcudumuz ise 726 kişidir. Kore Gazileri’mizin yaş ortalaması 85-88 yaş arasındadır. Kıbrıs Gazileri’nin ise 67-68 yaş arasındadır. Şuanda hayatta olan 47 tane Kore Gazisi vardır. Bunların bir kısmı yatalak hastadır. Bu arkadaşlarımızı zaman zaman yerinde ziyaret ediyoruz. Gerekli yardımlar devlet tarafından olmasa da biz kendi aramızda yardımlarda bulunuyoruz” dedi.

“MAAŞLARIMIZIN EŞİT OLMASI LAZIM”

Kendilerine verilen şeref aylıkları konusunda sosyal güvencesi olan ve olmayan diye ayrım yapılmasına karşı “Gazi Gazidir!” ifadesini kullanan Gülbeyaz, “Sosyal güvencesi olan gazilerimiz 605 TL ile 610 TL, sosyal güvencesi olmayan gazilerimi ise 1224 TL şeref aylığı alıyor. Şeref aylığı konusunda devlete defalarca müracaat edilmiştir. Bu eşitsizliği ve dengesizliği ortadan kaldırmak için Başbakan’ımıza olsun, Maliye Bakanı’mıza olsun defalarca yazı yazılmıştır. Ama ne yazık ki Gaziler arasındaki olan bu dengesizliği kaldırmamıştır. Sosyal güvencesi olan ve olmayan Gazileri ikiye bölmüştür. Gazi Gazidir! Hiçbir zaman Gaziler bölünmez ve parçalanmaz. Bu dengesizliği devletin bir an öne kaldırması lazım. Maaşlarımızın eşit olması lazım” şeklinde konuştu. 

Şehit ailelerine ve Güneydoğu Gazilerine TOKİ’den ev, faizsiz kredi ve tütün parası verildiğini ama Kore ve Kıbrıs Gazilerine ise bir şey verilmediğini söyleyen Gülbeyaz, bu dengesizliğin bir türlü kaldırılamadığını sözlerine ekledi.

“TERÖR KONUSUNDA MUHALEFET PARTİLERİ BİR ARAYA GELEMEDİLER”
Terör olaylarının bitmesi için hükümetin ve muhalefetin bir araya gelerek terör olaylarına çözüm bulmaları gerektiğini savunan Gülbeyaz, “Terör olayları ancak güç birliğiyle bir araya gelerek çözülür. Yoksa hiçbir zaman bu çözüm işi olmaz” ifadelerini kullanarak, “Mersin’de ve birçok ilimizde terör olayları neticesinde askerlerimiz şehit düştü. Bu 3-4 ay içerisinde Mersinli olan şehit sayımız yaklaşık 8-10 kişidir. Terör konusunda muhalefet partileri bir araya gelemediler” açıklamalarında bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA