“Diz çökmeyeceğiz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Diz çökmeyeceğiz!”


 

Mersin Devrimci Parti, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

EREN KAVVAS

Devrimci Parti Mersin İl Örgütü, 15 ağustos gecesi gözaltına alınan 14 kişi için partilerinin il binasında basın açıklaması düzenledi.  ‘Devrimci Parti susturulamaz!’, ‘Gözaltılar serbest bırakılsın’ yazılı pankartının açıldığı açıklamaya partililerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi de katıldı. 

“YASAYA VE HUKUKA SIĞMAMAKTADIR”
Parti adına basın açıklaması yapan Devrimci Parti Akdeniz İlçe Başkanı Ezgi Akdağ, gözaltı uygulamasının hiçbir yasaya ve hukuka sığmadığını belirtti. 15 Ağustos akşam saatlerinde partilerinin MYK üyesi Serkan Kaya, Ezgi Harbelioğlu, PM üyesi Direnç Tuna, İl Başkanı Sami Gözen, il yöneticileri Yusuf Gözen, Bejna Güney, Halil Kahraman, Düzgün Okutan, Dilan Özer ve üyelerimiz Devrim Avcu, Hüseyin Emre Geniş, Mihriban Altun, Mesut Kaya, Mehmet Yeray’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden TEM polisleri tarafından bulundukları farklı yerlerde gözaltına alındığını kaydeden Akdağ, “Öyle ki İl Başkanımız Sami Gözen, il yöneticimiz Yusuf Gözen ve Bejna Güney, gözaltına alınan arkadaşlarımızın durumunu sormak için gittikleri TEM binası önünde gözaltına alınmıştır. Mersin Emniyet’in bu keyfi gözaltı uygulaması hiçbir yasaya, hukuka sığmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR”
Gözaltı sayısının her geçen gün daha da artabileceğini aktararak Akdağ, “Arkadaşlarımızla görüşmek isteyen avukatlarımız ise yine yasalar çiğnenerek arkadaşlarımızla görüştürülmemiştir. Şuan itibariyle 14 olan gözaltı sayısı, bu keyfi uygulama mantığı ile her an artabilir. Mersin Emniyeti derhal bu keyfi uygulamadan vazgeçmeli; gözaltındaki arkadaşlarımızı serbest bırakmalıdır” dedi.

“AKP’NİN OHAL GÖZALTILARINA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ!”
Devrimci Parti olarak tarihlerinden aldıkları güçle, bedeli ne olursa olsun faşizm karşısında diz çökmeyeceklerinin altını çizen Akdağ, “Buradan bir kez daha söylüyoruz; AKP iktidarını ne OHAL ne de kanun hükmündeki kararnameler kurtarmaya yetecektir. Dün beraber yol yürüdükleri Fethullah Gülen’in durumu ortadadır. AKP’nin FETÖ’den geri kalmayan uygulamaları, AKP’ye daha da hazin bir son hazırlamaktadır. Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız da AKP’nin her türlü saldırısı karşısında diz çökmemiştir. Devrimci Parti olarak tarihimizden aldığımız güçle, bedeli ne olursa olsun faşizm karşısında diz çökmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. AKP’nin OHAL gözaltılarına diz çökmeyeceğiz! Faşizm yenilecek; diz çökmeyenler kazanacak!” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA