Kimya kongresi başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kimya kongresi başladı


 

Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 28. ‘Ulusal Kimya Kongresi’ başladı. Kongreye çok sayıda profesör, kimya sektörü temsilcileri ve kimyager katıldı.

Haber Merkezi

Türkiye Kimya Derneği ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) iş birliğiyle hazırlanan 28. Ulusal Kimya Kongresi başladı. Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası katılımlı kongrenin açılış törenine; kongrenin Onursal Başkanı Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevzat Külcü, Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, rektör danışmanları, kimya sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. 

“BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI”

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongre, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından üniversitenin tanıtım filminin izletilmesiyle başladı. Açılış konuşmalarıyla devam eden kongrede Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nün bilgi birikimi, araştırma alt yapısı, bilimsel yayın ve projeleriyle bu türlü organizasyonların altından başarı ile kalkabilecek bir seviyede olduğunu ifade etti. Kongrenin 28 yıldır sürdürülmesine rağmen, ilk defa güney illerinin birinde, yani Mersin’de yapılıyor olması kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Çamsarı, “Sağlık bilimleri ve temel bilim araştırmacılarını bir araya getiren bu kongre; sentez, analiz, kataliz, malzeme ve yaşam bilimlerindeki araştırmacıları bir araya getirerek araştırma sonuçlarını geniş bir meslektaş kitlesinin eleştirilerine açtığı gibi, ortak bilimsel çalışmalara zemin de hazırlamaktadır. Ayrıca genç bilim insanlarının kıdemli meslektaşlarını tanımaları ve onları örnek almalarına da vesile yaratmaktadır. Böylece akademik geleneklerin sürmesine aracılık etmektedir” dedi. 

“TEMEL BİLİMLERE DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ”

Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevzat Külcü de yaptığı konuşmada, kimya alanının Türkiye’de canlı bir sektöre sahip olduğuna ve okullarda uygulamaya yönelik çalışmaların arttığına değinerek temel bilimlere daha fazla önem verilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.  Kongre sürecine ilişkin bilgi aktaran Prof. Dr. Külcü, üniversite-sanayi işbirliği ile inovasyon konularının ağırlık verildiği kongrede, kimya ve yaşam bilimleri disiplinlerinden 432 adet bilimsel bildirinin, 4 ayrı panelin ve 1 çalıştayın yer aldığını belirtti. Prof. Dr. Külcü ayrıca kongrenin gerçekleşmesinde katkısı olanlara tek tek teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından kongrenin gerçekleşmesinde katkı sunan kurumların temsilcilerinden Akdeniz Kimya Mamulleri ve İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Murat Direkçi, Toros Tarım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Emin Yıldız, Şişecam Kimyasallar Grubu Genel Müdürü Mehmet Gürbüz ile Çetinkaya Reklam ve İletişim Müdürü Gültekin Öztürk’e Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından plaket verildi. Prof. Dr. Nevzat Külcü tarafından da destek veren kurumlarının temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA