“Kabul edilemez!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Kabul edilemez!”


 

Mersin Barosu avukatları, Özgürlükçü Hukukçular Derneği yöneticisi Av. Rıza Oğuz’a adliyede yapılan saldırıyı kınadı. Hukukçular avukatlara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi!

EREN KAVVAS

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Mersin Barosu’nda düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla meslektaşlarına sahip çıktı. Hukukçular ayrıca Mersin Barosu’ndan da bu olayla ilgili gerekli tavrı koyması gerektiğini söyledi.

“6-7 POLİSİN SALDIRISINA UĞRADI”

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) adına ortak basın açıklamasını yapan Av. Hoşyar Sarıyıldız bu olayın bireysel olmadığını ve bunun OHAL uygulamaları ile bir rutin hal aldığının altını çizdi. Meslektaşlarının, adliyeye girişin avukatlara yasaklandığını öğrenmesi üzerine polis memurlarına, “yazılı talimatınız var mı?” diye sorduğu için 6-7 polisin saldırısına uğradığını dile getiren Sarıyıldız,  “Sadece yazılı talimatınız var mı dediği için! Akabinde edindiğimiz bilgiye göre polis memurları tarafından ayrıca meslektaşımız hakkında tutanak tutulduğu ve hakkında soruşturma yürütüleceği bilgisine eriştik. Meslektaşımız yazılı talimatınız var mı sorusu sorduğu için bu muameleye maruz kalıyor ise diğer durumları ve mesleki faaliyet kapsamındaki taleplere ilişkin nasıl bir uygulamanın ve hukuksuzlukların sistematik bir şekilde uygulandığını tahmin etmek zor olmayacaktır. Bu olayın bireysel olmadığını bunun OHAL uygulamaları ile bir rutin hal aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

“GEREKLİ TAVIR GÖSTERİLMELİ”

Meslektaşlarının, gözaltına alınan kişinin avukatlığını CMK görevlisi olarak ifade etmek için adliyeye geldiğini ve bu görevlendirmeyi Mersin Barosu’nun yaptığını söyleyen Sarıyıldız, “Öncelikle Mersin Barosu’nun kendi görevlendirdiği avukatlara yönelik bu saldırı karşısındaki tutumu son derece hayati olarak ele alınmalıdır. Mersin Barosu’nda karar verici konumda bulunan kişilerin, mesleğin onuruna yönelik bu çirkin saldırı karşısında nerede ve nasıl durduğu tarihe not düşülecektir! Bizler şunu söylüyoruz; Varlık sebebi yargının üçlüsünden olan savunmayı korumak ve kollamak olan, mesleğe yönelik her saldırının karşısında durması gereken baronun en sert şekilde tavır alması gerekmektedir. Bu, baroların tercihi değil aynı zamanda kanunun verdiği bir görev ve yöneticilerin ahlaki bir sorumluluğudur. Gelinen aşamada meslektaşımıza yapılan saldırı karşısında olması gereken tavra girmediklerini üzülerek ifade etmek isteriz” şeklinde konuştu.

“CMK’NIN KAPATILMASI MUTLAKA DEĞERLENDİRİLMELİDİR”

Avukatların mesleğini yapamadıklarını belirten Sarıyıldız, “Baronun yetkileri kapsamında çok şey yapılabilir örneği CMK’nın kapatılması mutlaka değerlendirilmelidir. Gerekçesi de çok basittir. Avukatlar mesleğini olması gerektiği gibi yapamamaktadır. Saldırı ve hakaret tehdidi altındadır. Bu sorun güven verici bir şekilde çözülmedikçe CMK görevlendirmeleri durdurmuştur şeklinde açıklama yapılabilir! Hepsi bu! Bunu Mersin Barosu başkan ve yönetiminden ısrarla talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Av. Sarıyıldız, ayrıca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın meslektaşlarına saldıran polisler hakkında ne yaptığını ve ne yapacağını merak ettiklerini söyledi. Sarıyıldız açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: ”Unutmayınız ki, dünün aslan kesilen hakim ve savcıları hukuk dışına çıktıkları için bugün hangi rezaletin bir parçasındalar? Sizlere bunu asla unutmamanızı ve hukuktan başka bir şeye sığınmamanızı tavsiye ederiz. Karar sizin; takip etmek ve hukuk içerisinde hesap sormak bizim işimiz!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA