“Rusya krizinin faturası Mersin’e ödettiriliyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Rusya krizinin faturası Mersin’e ödettiriliyor”


 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Erdoğan’ın Rusya’nın istekleri doğrultusunda hareket etmeye başladığını üzülerek görmekteyiz. Akkuyu nükleer santrali için hukuk resmen ayaklar altına alınmaktadır” dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinden sonra Akkuyu’ya stratejik yatırım statüsü verileceğini açıklamasına sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Erdoğan’ı Akkuyu nükleer santral konusunda Mersin halkını yok saymakla suçladı. CHP’li Özyiğit, “Akkuyu Nükleer Santrali baştan aşağı hukukun ayaklar altına alındığı, kamuoyunun vicdanının ve taleplerinin yok sayıldığı bir projedir. Santral için hukuka uyulmamış, adeta hukuk santrale uydurulmuştur. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan stratejik yatırım teşviki kapsamında Akkuyu’nun değerlendirileceğini söylemesi de bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi. 

“MERSİNLİLERİN TALEPLERİ YOK SAYILMIŞTIR”
Stratejik Yatırım teşviği ilan edilmesinin tamamen Rusya’ya verilmiş net bir taviz olduğunu kaydeden Abdullah Özyiğit, “Bu statüyle Ruslar, yüzde 90 vergi indirimi, kredide devlet desteği ve prim desteği gibi imtiyazları da elde edecek. Üretilen enerjiyi de bize yüksek fiyatlardan satacağı düşünüldüğünde Rusya bu projeye 1 koyup 5 alacak. Tam 2 milyar dolar devletin kesesinden çıkacak. Burada Mersin’in kazanımları yok sayılmıştır. Burada Mersinlilerin talepleri yok sayılmıştır. Nükleer santral Mersin’in geleceğine kan doğramaktır” diye konuştu. 
Rusya ile girilen normalleşme sürecinin detaylarının da ortaya çıkmaya başladığını savunan Özyiğit, “Akkuyu’dan anlıyoruz ki, masada net belirleyici Rusya’dır. Rusya tıpkı galip devlet gibi davranmaktadır. İşin üzücü kısmı ise AKP hükumetinin bu kadar teslimiyetçi bir politika izlemesidir. Buradan bir kez daha tekrar ediyorum, Akkuyu Nükleer Santrali başta Mersin olmak üzere bölgenin ortasına atılan bombadır. Bu hatadan AKP hükumetinin yol yakınken dönmesi gerekmektedir” açıklaması yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA