“Böyle yaşamak istemiyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Böyle yaşamak istemiyoruz”


 

Bırakacak kimseleri olmadığı için zaman zaman evde yalnız kalan çocuklarını bazen de yanlarına alan kadınlar, yetkililerden yardım bekliyor. Çocukları nedeniyle yarım gün çalışabilecekleri bir iş isteyen kadınlar, “Biz de böyle yaşamak istemiyoruz” dediler.

Yaşamlarını sürdürebilmek, çocuklarına bakabilmek için ekmeklerini çöpten çıkartan Filiz Kurt ve Döndü Kaya, yaşayabilecekleri tehlikelere karşı bıçak taşıyor, hastalık kapma riskine rağmen daha çok gelir getirici madde seçebilmek için eldiven dahi takmıyor!

Hediye Eroğlu

Zengin ve fakir arasındaki gelir dağılımının her geçen gün açıldığı günümüzde, deyim yerindeyse ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde!
Mersin’de de düzenli bir işi ve geliri olmayan Filiz Kurt ve Döndü Kaya isimli kadınlar da, bu düzen içerisinde yaşamlarını sürdürebilmek, çocuklarına bakabilmek için ekmeklerini çöpten çıkartıyorlar. Yaşayabilecekleri tehlikelere karşı bıçak taşıyan Kurt ve Döndü, hastalık kapma riskine rağmen daha çok gelir getirici madde seçebilmek için eldiven dahi takmıyor! Bırakacak kimseleri olmadığı için zaman zaman evde yalnız kalan çocukların bazen de yanlarına alan kadınlar, yetkililerden yardım bekliyor. 

İKİSİ DE DUL!...
Dünür olan ve aylık 400 TL kirası bulunan aynı evde yaşayan, aynı yaştaki iki kadından Filiz Kurt, eşinden yıllar önce boşandı. 7 çocuğu olan Kurt, 1 çocuğunun evlendiğini ve 2 çocuğunun da babasının yanında kaldığını söyleyerek, “İki çocuğum da ayrı eve çıktılar. Yani 5 çocuğum kendi hayatını yaşıyor. Yanımda kalan küçük yaştaki iki çocuğuma ise ben çöp toplayarak bakmaya çalışıyorum. Ama devlet iş verirse çalışırım” dedi. 
Eşini yıllar önce vefat eden Döndü Kurt ise iki çocuk sahibi olduğu bir çocuğunu evlendirdiğini, diğerini ise okutmaya çalıştığını söyleyerek, “Böbrek hastasıyım ama devlet yardım ederse, iş verirse çalışırım” dedi. 

“TEHLİKELERE KARŞI, BIÇAK, BİBER GAZI TAŞIYORUZ”
Bu işi yapmak istemediklerini söyleyen kadınlar, “Yaptığımız işin tehlikesinin farkındayız. Saldırılara, tehlikelere karşı bıçakla, biber gazıyla çöp toplamaya çalışıyoruz” diyerek yaşadıkları zorlukları anlattılar. 
Öte yandan hastalık riskine karşı ise savunmasız ve korumasız olduklarını söyleyen kadınlar, “Eldiven taktığımızda poşetleri yırtamıyor, çöp toplamakta zorlanıyoruz. Çok çalışamadığımız günlük kazancımız zaten 10-15 TL civarında. Bununla da ancak kirayı ödeyebiliyoruz” dediler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA