77 dönüm yetmez! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

77 dönüm yetmez!


 

Mersin’de Emekliler Derneği’nin TOKİ destekli konut yapımı projesine 11 bin 500 kişi başvururken, devletin proje için 77 dönüm arazi tahsis etmesine tepki geldi! Emekliler daha fazla konut için çağrıda bulundular.

EREN KAVVAS

Emeklilerin barınma sorununu çözmeye yönelik TOKİ konutları projeleri Türkiye genelinde sürürken, Mersin’de de harekete geçildi. Mersin Emekliler Derneği yönetimi, hazırladığı projeyle yer tahsisi için Mersin Valiliği ile irtibata geçerek TOKİ konutları yapımı için kolları sıvadı. 

“77 DÖNÜM BİZE YETMEYECEK”
Konuyla ile ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Cemal Akbudak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.  
Projeyle ilgili birkaç gün önce TOKİ’yle görüştüklerini ifade eden Akbudak, “Hazine arazilerinin TOKİ’ye devriyle ilgili çalışma başlatıldı. Yapılan tespitler sonrasında Maliye Bakanlığı vasıtasıyla TOKİ’ye devri istendi. 
Biz de Mersin Valiliği ve Milli Emlak vasıtasıyla hazine arazilerinin tespitine başladık. Bölgemizde 77 dönüm olmak üzere 4 tane yer tespit edildi. Valilik, rant elde edilmemesi amacıyla belirlenen yerleri açıklamıyor. Şuanda proje için 11 bin beş yüz kişi talepte bulundu. Bu 77 dönüm bize yetmeyecek. Kentimizde bu projeye uygun 200 dönüm civarında bir yer daha var. Sayın Valimizle gerekli görüşmeleri yaparak bu konuyla ilgili sıkıntılarımızın olduğunu söyledik. Yer açıklamasının bir an önce yapılmasını talep ettik. İki gün önce TOKİ’yle yaptığım görüşmede ‘Biz bu işin üzerinde duruyoruz. Bu iş olacak’ dediler” ifadelerini kullandı.
Projeden yararlanabilmek için bazı kriterler olduğunu da işaret eden Başkan Akbudak, “Örneğin eşler arasında birinin bile evi varsa kesinlikle TOKİ’den ev alamayacaklardır” dedi. 
Öte yandan Başkan Akbudak, dernek üyelerinin beyaz eşyadan hastaneye restoranlardan mobilya mağazalarına kadar daha birçok ihtiyaçlarında kendilerine verilen dernek kartlarını göstererek anlaşmalı olduğu yerlerden indirimli alışveriş yapabileceklerini de sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA