Hayat boyu öğrenme haftası festivali Akdeniz’de coşkuyla başladı


 

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Festivali, renkli görüntüler ve yoğun katılımla başladı. Üç gün sürecek etkinliklerin açılışı kortej yürüyüşüyle yapıldı.

 

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Festivalin açılışına; Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çamlıbel’den başlayarak Millet Bahçesi Eski Stadyum Etabı’na kadar uzanan bando eşliğindeki kortej yürüyüşü, kentte bayram havası estirdi.

 

KÜLTÜR VE SANAT DOLU BİR GÜN

Kortejin ardından festival alanında sahne alan lise öğrencilerinden oluşan mehter takımı, sergiledikleri mini konserle izleyicilere gurur dolu anlar yaşattı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri, izleyicilere hem eğlenceli hem düşündürücü anlar yaşattı.

Geleneksel halk oyunları gösterileri, katılımcıları Anadolu’nun dört bir yanına kültürel bir yolculuğa çıkarırken; Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Orkestrası ve Korosu, seslendirdiği eserlerle festivale unutulmaz bir müzikal atmosfer kattı.

 

EMEK, YARATICILIK VE ÖĞRENME BİR ARADA

Festival alanında yer alan stantlarda, ilçedeki halk eğitim merkezleri, meslek liseleri ve çeşitli okulların yıl boyunca hazırladığı ürünler sergilendi. El sanatlarından tekstile, resimlerden geri dönüşüm projelerine kadar birçok yaratıcı çalışma, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Başkan V. Zeyit Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile birlikte stantları tek tek gezerek öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Her bir üretimi büyük bir özenle inceleyen Başkan V. Şener, eğitimin sadece sınıflarda değil, hayatın her alanında sürdüğünü vurguladı.

Başkan V. Şener: “Hayat boyu öğrenmenin önemini bir kez daha hep birlikte hissettik. Bu etkinlik, sadece bilgi edinmenin değil; üretmenin, paylaşmanın ve gelişmenin de ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Emeği geçen tüm kurumlara, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

 

FESTİVAL 3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Festivali, 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Etkinlikler arasında atölye çalışmaları, sergiler, sahne gösterileri, müzik dinletileri ve eğitim seminerleri yer alacak. Festivalin her yaştan bireye hitap etmesi, öğrenmenin yaşam boyu sürdüğü mesajını en etkili şekilde vermeyi amaçlıyor.

Hayat Boyu Öğrenme, bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsar. Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA