Sahiller, müteahhide mi verilmek isteniyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sahiller, müteahhide mi verilmek isteniyor?


 

Sahillerde düzenlemeye gitmek amacıyla Hazine’ye ait arazilerin işletme hakkını devralan ve sezon başında zaman kaybetmemek için harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, CHP’den; “Belediye bu işi yapamadı, müteahhide verelim’ der gibi bir hava var” tepkisi geldi.

Hediye Eroğlu-EREN KAVVAS

Büyükşehir Yasası ile sahillerde Hazine’ye ait arazilerin işletme hakkını devralan ve sezon başında, Mezitli’den Anamur’a kadar tüm sahillerde yüksek kalitede, uluslararası standartlara ve dünya turizm algısına uygun bir yapı oluşturmak için “Sahil Yenileme ve İşlevlendirme Projesi’ni hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne CHP’den tepki geldi. 
Belediye bünyesindeki Denizkızı A.Ş. tarafından işletilen Kızkalesi, Yemişkumu, Susanoğlu plajları ile Yapraklı Koy’da işlerin yolunda gitmediğini savunan CHP’den, “Belediye bu işi yapamadı, müteahhide verelim’ der gibi bir hava var” tepkisi geldi. 

“SANKİ DENİZKIZI A.Ş’NİN BAŞARISIZ OLMASI İSTENİYOR”
Belediye Ağustos ayı meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Güney, son 10-15 gündür Susanoğlu’nda olduğunu ve belediyenin işletmesini devraldığı sahilde şezlongların bulunduğunu ancak kullanıma açılmadığını gördüğünü söyledi. “Ama sahilde diğer özel işletmeler iş yapıyorlar” diyen Güney, ayrıca bu özel işletmelerin daha uygun fiyatla hizmet vermesinin de halkın belediyeye tepki göstermesine neden olduğunu söyledi. “Şahıslar bu özel işletmeler için 20 TL’ye verirken belediyeye ait tek şemsiyeyi 30 TL isteniyor. Halk tepkili diyen Güney “Sanki şirketin başarısız olması için çalışılıyor. ‘Belediye bu işi yapamadı, müteahhide verelim’ der gibi bir hava var” dedi. 

BAŞKAN KOCAMAZ: “YALNIZ BIRAKILDIK”
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Burhanettin Kocamaz ise “Bu durumu kendi aramızda konuşmamız lazım” tepkisi verdi. İlk başta yanlış bir hadise yaşandığını ve kendilerinin bu konuda yalnız bırakıldığını da dile getiren Kocamaz, “Onun detayını daha dar bir çerçevede konuşabiliriz. İşte size destek vermezler ise gelir birileri oraları işgal eder. Belediyenin emniyet gücü yok, zabıtada bir yere kadar. Zaten saten sayısı da çok yeterli değil. Zabıtanın etkisi güvenlik kuvvetlerinin ki gibi de olmuyor. Bu tür şikayetler zaman zaman geliyor. Oradaki yanlış düzeni düzeltmeye çalışıyor, yılların alışkanlığını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun belli bir mücadelesi de oluyor, olacak da. Bu yıl ki tecrübeler ile bundan sonraki yıllarda aynı sıkıntılar çekilmez diye ümit ediyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA