Raylı sistem için düğmeye basıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Raylı sistem için düğmeye basıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli - Gar arasında yapımı planlanan raylı sistem ihalesi danışmanlık hizmeti alımı için Fen İşleri Dairesi başkanlığından Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na ödenek aktarılması ile ilgili teklifi Plan Bütçe Komisyonu’na havale etti.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplamda14 teklifin görüşüldüğü meclise 8 üye mazeret bildirerek katılmadı. 
Toplantıda ilk olarak idari teklifler görüşüldü. Bu kapsamda, Akdeniz Belediye Meclisi’nin 01/07/2016 tarih ve 47 sayılı kararı ile Nusratiye Mahallesi, 509 ada, 117, 118, 138 parseller ile 289 ada, 51 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif, İmar Bayındırlık ve Çevre Sağlık Komisyonları’na havale edildi. 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18/07/2016 tarih ve 675 sayılı Erdemli ilçesi, 831 ada, 9 parsele ilişkin kararının yeniden görüşülmesi ile ilgili teklif de, İmar Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonlarına havale edildi. 
Mut İlçesi, Narlıdere Mahallesi, Küçüksertavul mevkii, 142 ada, 4 parselde arsa vasfında kayıtlı bin 775,98 metrekare yüzölçümlü taşınmazın Cami ve Kuran Kursu yapılmak üzere, Mut Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili teklif de, Plan Bütçe, Eğitim Kültür Komisyonları’na havale edildi. 
Gülnar Belediye Meclisi’nin 30/06/2016 tarih ve 42 sayılı kararı ile Gülnar ilçesi, Dayıcık Mahallesi, 135 ada, 6 ve 10 No.lu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklif İmar Bayındırlık ve Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

KATLI OTOPARK VE MESKİ’YE YENİ BİNA
MESKİ Genel Müdürlüğü’ne ait, Akdeniz ilçesi, İhsaniye Mahallesi, 20 M-I – 20 M-IV pafta, 10149 ada, 1 nolu parselde kayıtlı 9 bin 126 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde “Katlı Otopark, MESKİ ve Belediye Hizmet Birimleri” yapılabilmesi için de harekete geçildi. Alanın Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edilmesi ve taşınmaz tahsis protokolünü imzalamak üzere, MESKİ Genel Müdür Vekili Turgut Aybak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif komisyona havale edilmeden direk oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

HAFİF RAYLI SİSTEM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Mezitli - TCDD Gar arasında yapımı planlanan raylı sistem için “Uygulamaya Esas Kesin Projelerin Hazırlanması” işine yönelik olarak, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca danışmanlık hizmet alımı ihalesi sürecinin başlatılması için de, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın “Raylı Sistem Projesi ve Yapımı” kodunda bulunan ödeneğin Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na aktarılması ile ilgili teklif de Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

İTFAİYE ARAÇ DEĞİL, ARAZÖZ İSTİYOR
İdari tekliflerin görüşülmesinin ardından Meclis birimlerden gelen teklifleri görüştü. İtfaiye Daire Başkanlığı’na alımı yapılmak istenen 6 adet araç yerine acil ihtiyaç duyulan arazöz alımı için sunulan teklif de ilgili komisyonlara havale edildi. 
Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Silifke, Anamur, Bozyazı ve Mut ilçelerinde 36 adet taşınmazın 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ile ilgili teklifte ilgili komisyonlarına havale edildi. 

LİMONLU KAVŞAĞI, DEMOKRASİ KAVŞAĞI OLDU
Limonlu Kavşağı’nın isminin Demokrasi Kavşağı olarak belirlenmesi ile ilgili teklif de direk oylanarak, oy birliği ile kabul edildi. 
AKP’den, “Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Kavşağı” önerisi geldi. AKP’li Meclis Üyesi Kadir Canlı, “Demokrasi bizim çocuklarımızın sahip çıkacağı bir şey ama şehitlerini de eklemekte yarar var” dedi. Başkan Kocamaz ise Mezarlık Kavşağı’nın isminin şehitlere verileceğini açıkladı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA