Çevrecilerin mücadele ettiği limana AKP’den destek ziyareti


 

Mersin’de hukuksal itirazlara rağmen 3 yıl önce özelleştirilerek işletme hakkı 40 yıllığına Cey Grup bünyesindeki Ceyport’a devredilen Taşucu Limanı için verilen ‘ÇED olumlu raporu’ için yargılama sürürken AKP heyeti şirketi ziyaret ederek destek mesajları verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan Taşucu Limanı ve geri sahasının özelleştirilmesi çalışmaları ve limanın genişletilmesine yönelik projelere itirazlar sürerken yöre halkı ve çevreciler yargı mücadelesine karşı AKP heyeti şirketi ziyaret ederek, destek mesajı verdi.

 

AKP HEYETİNDEN LİMANA ÇIKARMA

Türkiye’nin doğallığını nispeten koruyabilmiş, Özel Çevre Koruma özelliğiyle tescilli, uluslar arası sözleşmeler kapsamında nesli tükenme tehlikesiyle korunan canlı türlerini içerisinde barındıran, denize girilebilir en uzun sahil alanlarının yer aldığı bölgede, liman genişletme projesi uğruna ağaçlar kesiliyor, kumsal ve deniz alanı doldurulurken, AKP Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, limanda devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Nebati'ye incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya, AKP Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı ve Havva Sibel Söylemez, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir ile AKP Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt eşlik etti.

 

“TAŞUCU LİMANI MERSİN’İN LOJİSTİK KAPASİTESİNE ÖNEMLİ KATKI SUNACAK”

Nebati, liman sahasını gezerek Cey Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Nebati, Taşucu Limanı'nın Mersin'in lojistik kapasitesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Kentte ulaştırma alanında üç farklı projeyi incelediklerini belirten Nebati, "Bunlar Mersin'in ekonomisini güçlendirecek, ihracatını artıracak yatırımlar. Taşucu Limanı, 2022 yılında Cey Holding tarafından özelleştirme yoluyla devralındı. Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. İnşaatı tamamlandığında sadece Mersin'e değil, Silifke-Mut-Karaman yolunun tamamlanmasıyla İç Anadolu'ya hizmet edecek stratejik bir liman olacak." diye konuştu.

Nebati, iş dünyası ve kamu iş birliğiyle Mersin'in ihracat hedeflerine ulaşabileceğini vurgulayarak, "Yıl sonunda nükleer santralin ilk elektrik üretimine başlamasıyla birlikte Mersin; enerji, lojistik, tarım ve limancılık gibi birçok alanda ülkemize katkı sağlayan özel bir şehir haline gelecek." dedi.

Cey Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avcı da limanın özelleştirme öncesinde atıl durumda olduğunu belirterek, yapılan yatırımlarla kapasitenin artırıldığını ve bölge ekonomisine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

HUKUKSAL SÜRECE RAĞMEN LİMAN GENİŞLETME FAALİYETİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Özelleştirilmesi ile Ceyport Taşucu Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından yapılması planlanan Ceyport Taşucu Projesi için bakanlıkça 2023’te verilen ‘ÇED olumlu’ kararının iptali istemiyle Eylül 2023’te Mersin 2. İdare Mahkemesi’ne açılan davada sürerken, inşaat ise durmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA