‘İşsiz evlat vergisi’ meclis gündeminde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘İşsiz evlat vergisi’ meclis gündeminde


 

Milletvekili Çamak, işsiz vatandaşların Genel Sağlık Sigortası primi adı altında borçlandırılması uygulamasının kaldırılması için hükümete çağrıda bulundu. Çamak, işsizlerden adeta vatandaşlık aidatı istendiğini belirtti ve sorunun borç erteleme ya da taksitlendirmeyle çözülemeyeceğini vurguladı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, milyonlarca işsizi ve ailesini mağdur eden, vatandaşlarca  ‘İşsiz Evlat Vergisi’  olarak tanımlanan zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinden dolayı yaşanan sıkıntıları meclis gündemine taşıdı.
Hükümetin, 25 yaş altındakilerin zorunlu Genel Sağlık Sigortası borçlarının silinmesine karar verdiğini ancak 25 yaş üstündeki on binlerce işsizin borçlarının silinmediğini kaydeden Hüseyin Çamak, bu borçların tutarının milyonlarca liraya ulaştığını, zaten işsiz olan, geliri olmayan vatandaşlara yeni yükler getirildiğini vurguladı.
Çamak, “GSS mağdurlarının sosyal medyadaki tepkilerinin ortak bir noktası var. ‘Gelsinler, neyimiz varsa alsınlar ama yine de böylesi adaletsiz bir borcu ödeyemeyiz’  diyorlar. İşsizlere âdeta vatandaşlık aidatı olarak kesilen bu borcu erteleyerek, yapılandırarak, taksitlendirerek veya faizlerini silerek bu sorun çözülemez. İktidar böylesi bir havadan borçlandırma uygulamasını neden tamamen ortadan kaldırmayı düşünmüyor” diye konuştu.
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yabancı ülkelere gönderilen doktora öğrencilerinin, burs faizlerinde indirim taleplerini de meclis gündemine taşıdı.  Çamak, yurtiçi burslarına uygulanan faiz affının yurtdışı doktora öğrencilerine de uygulanması gerektiğini söyledi. Çamak, benzer uygulamaların 2011 ve 2014 yılında yapıldığını vurguladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA