CHP’den 30 Ağustos tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den 30 Ağustos tepkisi!


 

30 Ağustos zafer Bayramı kutlamalarının iptali tartışmaları sürerken CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kutlamaların iptal edilme hazırlıklarına sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi

CHP’li Özyiğit, “Her ne hikmetse son dönemlerde her ulusal bayramımız güvenlik gerekçesiyle kutlama törenleri iptal edildi. Şimdi de 15 Temmuz darbe girişimi halkta travma yaratmış, bu yüzden 30 Ağustos törenleri iptal edilmeliymiş. Bu kadar basit bir gerekçeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlama törenlerinin iptal edilmesine iyi niyetle maalesef bakamıyoruz” diye konuştu. 
15 Temmuz kalkışmasının olduğu günden itibaren vatandaşların meydanlarda nöbet tuttuğuna dikkat çeken Abdullah Özyiğit, “Sayın cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileri her fırsatta vatandaşları meydanlara çağırırken travma yaşanacağı düşünülmedi de Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı tarihi zaferin kutlamasında mı travma yaşanacak? Toplum genelinde bu darbe girişiminden dolayı TSK’ya haksız bir saldırı var zaten. Bu darbeye kalkışanlar TSK’nın değil FETÖ’nün bir grup askeridir. Bununla şerefli TSK ordusunu karıştırmamak gerekmektedir. Halkımızın tepkisi FETÖ’cüleredir. Aslında AKP bu kararı alarak TSK ile halk arasında yeni bir travma yaratmaktadır. Madem toplumsal uzlaşma, kardeşlik çağrıları yapılıyor, o zaman toplumun büyük bir kısmının sevgisi saygısı olan milli bayramlarımız her fırsatta iptal edilmemeli” açıklaması yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA