Fahri konsoloslardan demokrasi desteği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Fahri konsoloslardan demokrasi desteği


 

Mersin merkezli 14 ülkenin fahri konsolos ve başkonsolosları, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimine karşı Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a destek ziyareti gerçekleştirdi.

Haber Merkezi

Vali Özdemir Çakacak, 15 Temmuz günü gerçekleştirilen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrasında devlete ve millete olan desteklerini iletmek üzere Mersin’de görev alan fahri konsolosları kabul etti.
15 Temmuz gecesi ülkenin çok önemli bir badireyi atlattığının altını çizen Vali Çakacak, “Ülkemiz son dönemlerde hak ve özgürlükler anlamında çok büyük yol kat etmiştir. Dolayısıyla gerçekleştirilen bu hain girişimle cennet vatanımızı bölmek, parçalamak, iç savaş yoluyla yönetilemez hale getirip işgal etmek amaçlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün vatandaşlarımızı meydanlara davet etmesi, aziz Milletimizin bu davete anında icabet ederek hangi düşünceden olursa olsun 79 milyon insanımızın meydanlara akması, tanklara, zırhlı araçlara ve silahlı teröristlere karşı sadece ellerindeki Türk Bayraklarıyla dur demesi ülkemizin bu büyük badireyi çok kısa sürede atlatmasını sağlamıştır. Bu nedenle ellerinde Türk bayraklarıyla tanklara, tüfeklere dur diyerek adeta yeni bir destan yazan aziz Milletimiz her şeyin en güzeline layıktır. Bu durum Türk Milleti’nin ne kadar asil ve onurlu bir Millet olduğunun, sağduyusunun ve vakur duruşunun da en somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“OHAL VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK DEĞİL, DEVLETE YÖNELİK İLAN EDİLMİŞTİR”
Fahri konsoloslara temsil ettikleri ülkelere gerçeklerin anlatılması noktasında büyük görevler düştüğünü belirten Vali Çakacak “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak ülkemizin birliğinin, beraberliğinin ve demokrasimizin devamı için yapılması gerekenleri el birliği içerisinde sürdürmekteyiz. Fahri Konsolos olarak sizler ayrıca temsil ettiğiniz ülkelere Devletimize ve Milletimize yapılmaya çalışılanları anlatmak ve gerçekleri görmelerini sağlamak gibi ikinci bir görevi de üstlenmektesiniz. Olağanüstü Hal ilanını yanlış yorumlayanlar var. Ülkemiz bir iç savaşın eşiğinden dönmüştür. Şimdi Olağanüstü Hal ilan edilmeyecek de ne zaman edilecek? Olağanüstü Hal vatandaşa karşı ilan edilmemiştir. Geçmiş darbe dönemlerinde ilan edilen OHAL vatandaşa yönelikti. Bugünkü ise devlete yönelik ilan edilmiştir. Resmi işlemlerin daha hızlı yürümesi, bürokrasinin daha hızlı işlemesi için OHAL ilan edilmiştir. Yani OHAL ilan edilerek uzun zaman içerisinde yapılacak iş ve işlemlerin, süratle yapılması amaçlanmıştır. Vatandaşımıza ve ekonomiye karşı bir olağanüstü hal yoktur. Bunu da anlatmamız gerekir” diye konuştu.
 
“DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ”
Kabule katılan fahri konsolosların, hiç kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmaya gücünün yetmeyeceğini vurgulamasının ardından söz alan Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği İl Başkanı ve Arnavutluk Fahri Konsolosu Levent Dölek ise “Demokrasimize, Milli İrademize ve bütünlüğümüze karşı geçekleştirilen darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Aynı zamanda bu kalkışma harekatı süresince Vatanının, Milletinin, Bayrağının ve Ülkesinin geleceğini savunmak üzere canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bundan sonra da Milletin bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin seçilmiş hükümetinin koşulsuz olarak yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Ülkemizin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağından kuşku duymuyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA