Kuraklık kader mi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kuraklık kader mi?


 

Mersin’in mahalleye dönüşen ve yatırım olmamasına rağmen su faturası gönderilip ücret istenen yaylaları susuzluktan kırılırken, önlem alması ve hazırlıklı olması gerekirken durumu; ‘kuraklık var’ diyerek açıklamaya çalışan MESKİ’ye tepkiler artıyor.

Son olarak CHP’li Milletvekili Atıcı da, kentte vatandaşların en büyük şikayetlerinden birinin su sorunu olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ duyarsız kalıyor. Su en temel ihtiyaçtır, bir an önce çözüm üretilmeli” dedi.

Haber Merkezi

Mersin’in kırsal kesimlerinde ve özellikle de yayla tabir edilen mahallelerde ilk defa bu yaz sık sık yaşanan u kesintileri yurttaşları isyan ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün ise önlem alması ve hazırlıklı olması gerekirken durumu; ‘kuraklık var’ diyerek açıklaması da ayrıca eleştiri alıyor. Ancak bu esnada kesintilerin sürmesi hayatı olumsuz etkiliyor.

MİLLETVEKİLİ ATICI’DAN DESTEK İSTEDİLER
CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın, Mersin'in Erdemli ilçesinde Arpaçbahşiş ve Tömük Mahallelerini ziyaretinde konu tekrar gündeme geldi. Atıcı’ya su sorununu ileten Erdemliler, çözüm için destek istediler. 
Vatandaşların en büyük şikayetlerinden birinin su sorunu olduğunu ifade eden Atıcı, “Erdemli köylerinde ve yaylalarında su sıkıntısı yaşanıyor, devlet gerekli yatırımı yapmıyor, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ de duyarsız kalıyor. Su en temel ihtiyaçtır, bir an önce çözüm üretilmeli” dedi.

“TRAFİK ÇİLESİ ARTIK SONA ERMELİ”
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Erdemli'deki trafik sorununa da değinerek; “Özellikle yaz döneminde deniz, yayla ve kültür turizmi ile Erdemli'nin nüfusu yaklaşık 5 kat artıyor, dolayısıyla da ilçede ulaşımın sağlandığı D-400 karayolunun trafik yoğunluğunu kaldıramıyor. Trafik çilesinin bir an önce bitmesi için Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesinin hayata geçirilmesi gerekir. Mersinli devletini seviyor, 6. sırada vergisini ödüyor, ancak hükümetten aynı ilgiyi göremiyor 24. sırada yatırım alıyor. Hükümet seçimlerden önce verdiği sözleri tutmuyor. 1 Kasım'dan önce ne dediler? Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun projesini hazırlayacağız, 2016 yılında ihaleye çıkaracaklarını söylediler, hala bir ses çıkmadı. Ben de konuyu Meclis'e taşıdım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanına sordum. Hiç merak etmeyin otoyolu yapılana kadar konunun takipçisi olacağım" dedi.

“SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNSÜN”
Gelen sorular üzerine Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusunu da değerlendiren Aytuğ Atıcı, "Suriye'de yaşanan çok ciddi iç savaş nedeniyle ülkemize korkup gelen misafirler var, sığınmacılar var, davet edilip gelenler de var. Bu insanlara, her ne koşulda bize sığınmış olurlarsa olsunlar, insani görevimizi yapalım. Belirli bir süre bunları besleyelim, giydirelim, yedirelim, içirelim, ibadet yapmalarını sağlayalım, her türlü insani görevimizi yapalım ve hepsinden çok daha önemlisi bunları kendi vatanlarına sağ salim gönderelim. Ne demek sağ salim? Suriye'de iç savaşın bitmesine katkı sağlayacağız ve Suriye'de iç savaş bittikten sonra bu insanlar kendi yurtlarına, kendi vatanlarına dönecekler. Biz bunu öneriyoruz, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermeyi biz doğru bulmuyoruz ve bunların sağ salim ülkelerine dönmelerini arzu ediyoruz." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA