Rektör Çamsarı’ya eğitimcilerden tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rektör Çamsarı’ya eğitimcilerden tepki


 

Mersin Üniversitesi’nde ki akademisyen kıyımına tepki gösteren Eğitim Sen Mersin Şubesi, Rektör Çamsarı’yı sendikaya husumet taşımakla suçladı.

Haber Merkezi

Eğitim-Sen Mersin Şubesi ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi’ne imza atan Yardımcı Doç. Dr. Bediz Yılmaz Bayraktar ve Yardımcı Doç. Dr. Melahat Kutun Gürgen’in işine son verilmesine tepki gösterdi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Ahmet Çamsarı’nın, akademisyenlerin görevine son vermesini sert bir dille eleştiren Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Belli ki Rektör Çamsarı açıkça sendikamızın aktif üyelerine, dolayısıyla sendikamıza yönelik yoğun bir husumet taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

“KEYFİ KARARLAR ALINIYOR”
İşine son verilen akademisyenlerle birlikte şube binasında açıklama yapan Başkan Muşlu, “Rektör Çamsarı, sendikamıza ve üyelerimize dönük adeta savaş açmış, iki üyemizi daha işten atarak hukuksuz, siyasi ve keyfi kararlarında ısrarcı olduğunu göstermiştir. ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza attığı gerekçesiyle 6 akademisyen üyemizi hukuksuzca işten atan ve bu tavrıyla Türkiye’deki tek üniversite olma konumunu koruyan Mersin Üniversitesi yönetimi, 26 Temmuz itibariyle Yrd. Doç. Melahat Kutun Gürgen ile Yrd. Doç. Bediz Yılmaz Bayraktar’ı da işten atmıştır. Böylece Mersin Üniversitesi Rektörü tarafından imzacı olmaları nedeniyle işten atılan akademisyen sayısı 8’e yükselmiştir. Söz konusu zorbalığa hukuksallık görüntüsü vermek için de haklarında yürütülen idari ve adli soruşturmalar dayanak gösterilmek istenmiştir. Ancak, hali hazırda her iki üyemiz için de idari soruşturma neticelenmemiş, üyelerimiz adli soruşturmada ise ifade dahi vermemişlerdir. Kaldı ki Danıştay’ın kararı sonrasında imzacı akademisyenler hakkında yürütülen idari soruşturmaların düşürülmesi gerektiği de açıktır” dedi.

“ÜYELERİMİZE HUSUMET TAŞIYOR”
Rektör Çamsarı’nın açıkça aktif üyelerine, yönelik yoğun bir husumet taşıdığını öne süren Muşlu, “Bu husumet öyle bir noktaya varmıştır ki hukuku yok sayma kudretini kendisinde bulabilmektedir. Bu tavır sendikal faaliyetlerimize, sendikamıza ve üyelerimize doğrudan savaş açmaktır! Bu davete hukuk çerçevesinde icabet edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Eğitim Sen olarak, sistematik olarak üyelerimizi hukuksuzca işten atan Rektör Çamsarı hakkında uluslararası kamuoyunu harekete geçireceğimiz, konuyu TBMM ve YÖK gündemine taşıyacağımız ve söz konusu zorbalığın hukuk önünde hesabını soracağımız herkes tarafından bilinmelidir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA