“Cemaatle mücadele edenler FETÖ üyesi gibi değerlendirilemez” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Cemaatle mücadele edenler FETÖ üyesi gibi değerlendirilemez”


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, herkesin toptancı anlayışla FETÖ üyesi olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

Fethullahçı terör örgütüne bulaşmış kişilerin hiçbir ayrım yapılmadan cezalandırılmalısı gerektiğini belirten Aytuğ Atıcı, "Örneğin, Cumhurbaşkanlığının sözcüsü kapatılan Today's Zaman gazetesinde yazı yazıyordu, tıpkı diğer yazarlar gibi. Başyaverlerin bile ihanetle suçlandığı, hainlik yaptığının tespit edildiği bir ortamda bu soruşturmadan herkes nasibini almalı. Yani Cumhurbaşkanlığının sözcüsü de Today's Zaman'da yazıyor ise tıpkı diğer yazarlar gibi değerlendirilmeli, net olunmalı, muğlak olunmamalıdır. Ancak toptancı bir yaklaşımla nasıl ki Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde her subay, her asker bugün darbeci olarak değerlendirilemezse cemaat medyasında çalışan her kişi, her yazar da cemaatçi ya da Fethullahçı terör örgütü üyesi olarak değerlendirilemez. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur." dedi.
Kamuoyunda imzacı akademisyenler olarak bilinen "Türkiye'de bu suça ortak olmayız" bildirisine imza atan akademisyenler hakkındaki soruşturmaların devam ettiğine dikkat çeken Atıcı, "görüşlerimiz farklı olsa bile hiç kimsenin bu imzacı akademisyenleri Fethullahçı terör örgütü üyesi gibi değerlendirmeye ve toptancı anlayışla bunları da cezalandırmaya hakkı yoktur. İmzacı akademisyenler "Biz FETÖ'cü değiliz, ömrümüz boyunca Fethullahçılarla mücadele ettik, onları besleyenlerle de mücadele ettik ama bizi şimdi aynı çuvala kimse koyamaz." diyorlar ve haklılar. O yüzden de devlet olmanın gereğiyle her işi kendi mecrasında ve hukuk içerisinde kalarak yapmalıyız." dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA