“Doğru bildiğimizi söylemeye her zaman devam edeceğiz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Doğru bildiğimizi söylemeye her zaman devam edeceğiz”


 

Mersin Üniversitesi’nde sözleşmesi feshedilen akademisyen Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz; “Doğru bildiğimizi söylemeye her zaman devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi tarafından "Bu suça ortak olmayacağız" bildirgesine imza atan akademisyenlere yönelik başlatılan "cadı avı" kapsamında Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Melahat Kutun'un da işine son verildi. Her iki akademisyene gönderilen tebligatta işlerine son verilmesine dair öne sürülen tek gerekçe ise haklarında açılan adli ve idari soruşturmalar oldu. 
Birçok üniversitede akademisyenlere dönük bir yönelim olduğuna işaret eden Yrd. Doç. Dr. Bediz Yılmaz, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bunun daha sistematik bir şekilde yapıldığını söyledi. Sözleşmelerinin feshedilmesi için hiçbir gerekçe olmadığını ifade eden Yılmaz, "Ben ve diğer arkadaşım sözleşmemizin tüm gereklerini yerine getirdik. Farklı üniversitelerden olan jüri üyelerinden bizlerle ilgili olumlu rapor gelmesine, hatta kendi dekanlıklarımızdan olumlu rapor verilmesine rağmen rektörlük uzatmayı yapmadı" dedi.

'TÜM MUHALEFET SUSTURULMAK İSTENİYOR'
Tüm bu süreçlerin muhalefetin bastırılmasına yönelik bir hamle olduğunu değerlendiren Yılmaz, "Türkiye'de yaşanan şeyler içerisinde bizim yaşadıklarımız en hafifi. Bazı arkadaşlarımız daha ağır şeyler yaşıyor. Birçoğu bulunduğu yerde hedef haline getirildi. Ama yine de genel tabloya bakıldığında en ağır bedeli tabi ki biz ödemiyoruz ama bu yönelimle irili ufaklı tüm muhalefeti baskı altına almaya yönelik. Üniversite de bunun bir parçası, üniversite de hiçbir aykırı ses istenmiyor" diye konuştu. 
"Bildirge ardından üniversitede istenmediğimiz her şekilde bize hissettiriliyordu" diyen Yılmaz, yapmak istedikleri çalışmaların önünün kesilmeye çalışıldığını, susturulmaya çalışıldıklarını hatırlattı.

'TALEBİMİZ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKTÜ'
İmza atarken tek amaçlarının barışın gelmesi olduğunu kaydeden Yılmaz, "Halklar tüm haklarını kazansın, demokrasi işlensin diye bildiriye imza attık" dedi. Tüm bu yönelimlere rağmen imzaladıkları bildirinin arkasında olduğunu, taleplerinin tamamen demokratik, hak ve özgürlükler için olduğunu aktaran Yılmaz, "Yaptığımız yanlış bir şey yok, kimseyi hedefimize almak gibi bir şey yok. Demokrasi ve özgürlüklerin olmasını talep ettik" dedi. 

'TEK ÜZÜNTÜM BARIŞIN HALA GELMEMİŞ OLMASI'
Tek üzüntüsünün Türkiye'ye hala barışın gelmemesi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Biz bu bildiriye imza atarken, tek bir amacımız vardı. Barışın gelmesiydi. Barış gelmiş olsaydı, imzamızın bir karşılığı olacaktı. Tabi ki yine de doğru bildiğimizi söylemeye her zaman devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Tüm bunların hukuksuzluk olduğunu ifade eden Yılmaz, hukuki girişimleri de yapacaklarını söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA