Sens İlaç Ecza Deposundan ‘operasyon’ haberine yalanlama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sens İlaç Ecza Deposundan ‘operasyon’ haberine yalanlama


 

Kürtaj çetesi ile ilgili ‘Tarsus’ta ilaç operasyonu’ haberlerinde adı geçen SENS İlaç Ecza Deposu, iddiaları yalanlayarak, “Yetkililerce firmamızda yapılan incelemede adı geçen ilacın firmamızda hiçbir zaman satışının yapılmadığını tutanakla belirledi” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

Birçok ulusal gazete ve gazetelerin internet gazetelerinde 13-14 Temmuz 2016 tarihleri arasında yayımlanan “Tarsus’ta İlaç Operasyonu ve Yasa Dışı Kürtaj Çetesi Çökertildi” şeklindeki haberlerde adı geçen Tarsus Sens İlaç Ecza Deposu yetkililerinden habere dair belgelerle yalanlama geldi.
SENS İlaç Ecza Deposu firma yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada, “Söz konusu haberde adı geçen CYTOTEC adlı ilaç firmamızda asla satılmamış olup, depomuza söz konusu iftira ve yalanla dolu haberle ilgili herhangi bir operasyon yapılmamıştır. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi, haberlerin gazete ve internet gazetelerinde haberlerin yayınlanmasının ardından firmamızda yaptıkları incelemede adı geçen CYTOTEC adlı düşük ilacının firmamızda hiçbir zaman satışının yapılmadığını tutanakla tespit etmiş bulunuyor” denildi.
Haberi yayınlayan gazeteler ve haberi servis eden özel bir haber ajansı hakkında hukuki süreç başlattıklarının belirtildiği açıklamada şöyle denildi: “Öncelikle belirtmek isteriz ki; yayımlanan bu haberler tamamen mesnetsiz olup, sadece prestijli firmamızı böyle bir algıyla itibarsızlaştırmak üzere hazırlanmış, hiçbir belgeye dayanmayan ve tamamen yalan olan haberlerdir. SENS İlaç Ecza Deposunu devraldığımız 3 yıllık süreç içerisinde firmamızın haberde adı geçen ‘CYTOTEC’ isimli ilaçla ilgili hiçbir alış veya satışı bulunmamaktadır. Bahsi geçen ilacın firmamızda açılmış olan cari bir kartı bile yoktur. Ayrıca yine bu süre içerisinde firmamızın hiçbir Devlet Hastanesi yada özel Hastaneye satışı bulunmamaktadır. Bütün satış faturası dökümlerimiz ve tüm ürünler ile ilgili stok hareketi raporlarımız Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi tarafından kontrol edilmiş ve bahsi geçen ‘CYTOTEC’ isimli ürünle ilgili alış-satış faaliyetlerinin olmadığı ve hiçbir hastaneye fatura kesilmediği, ticari bütün dökümlerimizin nüshaları alınarak tutanak ile tespit edilmiştir.
Bazı haberlerde bahsedildiği gibi Ecza Depomuz Polis tarafından basılmamış ve hiçbir ilaca Polis tarafından el konulmamıştır. Araştırmalarımızın sonucunda haberlerde iddia edildiği gibi İstanbul/Bakırköy’de tarafımızdan sözde ‘CYTOTEC’ isimli ürünü temin ettiği belirtilen E.A. adlı hiçbir eczacı bulunmamaktadır. Bu yalan ve asılsız haberi yapan yazılı ve görsel basınla ilgili Avukatlarımız çalışmalarını sürdürmekte olup, hukuki süreç başlatılacaktır. Gereğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA