Diyanet çalışanlarından hukuk vurgusu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Diyanet çalışanlarından hukuk vurgusu!


 

FETÖ örgütüne yönelik gözaltılar sürerken Türk Diyanet Vakıf-Sen Mersin Şube Başkanı Erbil Akarsu, “Hukuka aykırı olabilecek işlemlerle mağduriyet ve mazlum oluşturmamalı!” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Mersin Şubesi Başkanı Erbil Akarsu, yaptığı yazılı açıklama ile darbe girişimi sürecini değerlendirdi. 
15 Temmuz gecesi TSK içine mevzilenmiş aklını vicdanını yitirmiş bir ihanet yapılanmasının henüz ortaya çıkmasa da dış destekle ülke yönetimini ele geçirmeye kalkışması ile ülkenin sıkıntılı ve acı günler yaşadığını söyleyen Akarsu, “Millet iradesine, hakkına ve devletine sahip çıktı. Darbe teşebbüsü milletin azim ve sinesine çarparak dağıldı. Demokrasinin itibar ve iffeti kurtarıldı. Çok şükür Türkiye ipten alınmıştır. Halkımızın canı pahasına tankların üzerine çıkarak darbeyi püskürtmesi takdir ve tebrike şayan asil bir duruştur. Olabilecek katliam ve büyük faciaları önleyen Milletimizden Cenabı Allah razı olsun. Askeri kalkışmada şehit olan vatan evlatlarına Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, büyük milletimize başsağlığı diliyoruz. Halen tedavisi süren tüm kardeşlerimize Yüce rabbimizden şifalar temenni ediyoruz” diye konuştu.

“DERS ÇIKARMALIYIZ”
Büyük bir badire atlatan milletin bu yaşadıklarından ders çıkararak olaylara ferasatle yaklaşması gerektiğini de altını çizen Akarsu, milli birlik ve kardeşlik üzerinde oynanan acımasız kumarın görülmesi gerektiğini söyleyerek, “Aklımızı başımıza almalıyız” dedi. Bu nedenle ortak akıl ve iradeyle hareket etmek gerektiğini söyleyen Erbil Akarsu, sabırlı ve sağduyu rehberliğinden ayrılmama çağrısı yaptı. 
“Kin, nefret ve öfke salgınına kapılıp bu cennet vatana kâbus üstüne kâbus yaşatanların, tuzak kurup arkasına yaslanarak birbirimize girmemizi seyre dalanların değirmenine su taşımaktan kaçınmalıyız” diyen Başkan Akarsu, darbe girişimi sebebiyle alınan tedbirlere de değindi. 

“DUYUMLARA DAYALI AÇIĞA ALMALAR KABUL EDİLEMEZ”
OHAL ilan edilmesi sonrasında 20 Temmuz 2016 tarihi itibariyle resmi kurumlarda bir çok çalışanın açığa alındığını aktaran Akarsu, “Yapılan her iş ve işlem mutlaka hukuka ve hukuk kurallarına uygun olmalıdır. Hukuk dışı davranışlar öfke kin ve husumet oluşturacaktır. Objektif delillerle bir suça bulaşmış insanların, hukuk kuralları ve hakları göz ardı edilmeksizin yaptıklarının karşılıklarını ceza olarak çekmelidir.
Ancak peşin bir yargı ve duyumlara dayalı olarak çalışanların açığa alınması kabul edilemez. Bu uygulama ne hukuki ne de vicdanidir. Hiç bir suça bulaşmamış bir insanı, işsiz bırakmak onun eşini, çocuklarını, ailesini topyekun cezalandırmaktır ki, insani ve İslami değildir.
Ülkemiz alçakça bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış, acı günler yaşamaktadır. Millet olarak darbeye karşı topyekun direnilmiştir. Darbe girişiminin engellenmesine sevinirken, resmi ihbarın dışında siyasi ve şahsi husumetle yapılan ihbarlarla çalışanlarımızın açığa alınması, yargısız infaza tabi tutulması sevincimize gölge düşürecektir. Bu açığa almalarda bir tek masum insanın dahi haksızlığa uğraması kamu vicdanında onulmaz yaralar açacaktır.

“DURUMDAN VAZİFE ÇIKARANLAR, NEMALANANLAR VAR!”
Bu sebeple sendikamıza bilgiler iletilmekte açığa alınanlar masumiyetlerini ifade etmektedirler. Ayrıca bazı yetkili ve görevlilerin durumdan vazife çıkarma ve nemalanma içerisine girerek kin ve husumetle hukuka aykırı cadı avına çıktıkları insanları bilgi ve belge olmaksızın suçladıkları, aşağıladıkları ve tehdit ettiklerine dair bilgiler de sendikamıza iletilmektedir. Bu tür davranışlar Diyanet çalışanlarına asla yakışmayan bir düşkünlüktür.
Bazı il Müftülerinin ve bazı yetkililerin bu darbe sonrası görevlilerle yaptıkları toplantılarda; görevlileri ihbarda bulunmaya çağırmaları, kullandıkları dil ve aşağılamaları ibretliktir. Din görevlileri ile yapılan toplantılarda kullanılan dil ve yapılan aşağılama bırakın bir müftüye aklı başında hiçbir insana yakışmaz. Bu müftülerin etik olmayan bu davranışları ile ilgili yetkiyi kimden aldıklarını, bu davranışlarına hangi ayet ve hadisten delille mûbahlık kazandırdıklarını izah etmek zorundadırlar.

“YAN BAKAN ‘DARBECİ’ DİYE JURNALLENİYOR!”
Ayrıca sendikacı kılığındaki bazı görevlilerin ve kendini bilmezlerin bulundukları din gönüllüleri görevinin idrakinde olmayan zelil davranışları ile din görevlisi arkadaşlarına karşı durumdan siyasi bir vazife çıkararak aşağılama ve tehditte bulunmaları da dikkat çekici boyuta ulaşmıştır.
Kurumdan ve görevinden uzaklaştırılan görevlilerle ilgili alınan bilgilerde çok dikkat çekicidir. Hukuki bilgi ve karar olmaksızın, resmi olmayan (MİT, Emniyet ve Jandarma istibaratı dışında) bazı kişilerin ihbarı üzerine işlemler yapıldığı yönünde bilgilerde sendikamıza iletilmiştir”.
Cep telefonlarına ve bizzat görevlilerin yüzüne karşı resmi makamlardan ‘ihbar’ istekleri yağmaya başladığına göre; merhaba ‘muhbir vatandaş’ rejimi! Yan bakanı ‘darbeci’ diye jurnalleme sezonu açılmıştır!” dedi. 

“GÖREVİNİZİ DOĞRU KULLANIN”
Bu bilgilerle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve özellikle sayın başkanın açığa alma işlemlerinin hassas, adalet ölçülerinde ve resmi ihbarlar doğrultusunda ele almalarında tedbir alması, mağdur ve mazlum oluşturacak işlemlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Başkan Akarsu, her işlemin hukukun üstünlüğü çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini söyledi. “Kimsenin şeref ve haysiyeti ile oynanmamalıdır” diyen Türk Diyanet Vakıf Sen Mersin Şube Başkanı Erbil Akarsu, görevini doğru ve hakkaniyetle yapmayanların bir gün aynı akibetle karşılaşabileceğini kaydetti. “Böyle acı günleri yaşadığımız bugün, atılması gereken en önemli adım ülkeyi ve halkımızı daha huzurlu kılmak için ciddi adımlar atmaktır” diyen Akarsu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuda yaşanan, hiç bir vicdanın kabul etmeyeceği uygulamalarda bulunulmaması, normalleşmenin bir an önce sağlanması hepimizin görevidir. Tüm görevlilerimizin söylem ve paylaşımlarında dini ve insani değerler ölçüsünde hareket etmelerini, kimseyi peşinen suçlu ilan etmemelerini, açığa alınan görevlilerin soruşturma ve mahkeme kararları ortaya çıkmadan suçlu ilan edilmemeleri konusunda dikkatli olmalıdır.Zira Bakanlarında ifade ettiği gibi Banka Asya’ya para yatıranlarında açığa alındığı belirtilmektedir. Tüm arkadaşlar din görevliliğinin konumunun idrak ve sorumluluğu içinde davranmalıdırlar. Vicdan ve hukuk çizgisi aşılmamalıdır.  
Bu anlayışla sorumluluk mevkiindeki tüm yöneticilerimizi de aklıselime davet ediyoruz.
Başka Türkiye yok, Bu devlet bizim devletimizdir. Bu millet bizim milletimizdir.
Türkiye'ye silah sıkmış, ihanet etmiş kim varsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
15 Temmuz menfur darbe girişiminin ardından ülkedeki herkesin demokrasinin önemini bir kez daha iliklerine kadar hissetmeliyiz, İnsanlarımızın aynı acıyı bir daha yaşamaması için alınacak her türlü alınacak hukuka uygun tedbiri Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak destekliyoruz. Demokrasiden taviz yok!”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA