Arapça tabelalar kalkıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Arapça tabelalar kalkıyor!


 

Arapça tabelalarla ilgili karar aldıklarını açıklayan Başkan Kocamaz, bu tabelalarının Türkçeleşeceğini, herkese bildirim yapılacağını, gerekli düzeltmeler yapılmazsa söküleceğini açıkladı.

Serkan TULTAK 

Daha önce defalarca gündeme gelen ve Mersin halkının en çok şikayet ettiği konuların başında gelen Arapça tabelalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi harekete geçiyor. 
Mersin’de yaşayan vatandaşların “Türkiye’de miyiz, Suriye’de miyiz belli değil” sitemlerine kayıtsız kalmayan Başkan Burhanettin Kocamaz, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, bu yönde çok şikayet aldıklarını, gerek Arapça gerek diğer tabelalarda bir standart olmadığını vurgulayarak, “Bu yönde karar aldık. Artık düzenleme yapacağız. İlk önce gerekli bildirim yapacağız ve Arapça tabelalar Türkçe olacak. Buna uymayanların tabelaları sökülecek” dedi.  
Bu açıklamanın ardından sosyal medyadan binlerce vatandaş bu kararı destekleyen yorumlar ve paylaşımlar yaparken, geç kalınmış bu kararla ilgili gerekli işlemlerin bir an önce başlatılmasını istediler. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA