Akdeniz uyuşturucu ile mücadelede kararlı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz uyuşturucu ile mücadelede kararlı


 

Yurttaşlarla mahallelerde buluşan ve sorunları yerinde dinleyip tespit eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Türk ve Mutlu, bölgenin en önemli sorunu uyuşturucu ile mücadelede kararlı olduklarını bir kez daha vurguladılar.

Haber Merkezi

Çay Mahalle Evi bahçesinde, akşam saatlerinde düzenlenen mahalle halk toplantısına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk'ün yanı sıra, Eş Başkan Yardımcıları Ülfiye Özcan ve Hakim Baykara, Belediye Meclis üyesi Ayşe Aydoğan ile Fen İşleri, Park-Bahçeler, Çevre Koruma-Kontrol ve Zabıta Müdürleri ile İmar Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı Harita Birimi yetkilileri katıldı. 

MAHALLEDE EN BÜYÜK TEHLİKE, UYUŞTURUCU MADDE SATIŞI VE KULLANIMI!
Toplantıda ilk sözü Çay Mahallesi sakinleri alırken, yurttaşlar, mahallede yaşanan bir takım sosyal sorunları dile getirdi, çözüm istedi. Bu sorunların başında da; gençler ve çocuklar arasında giderek artan uyuşturucu madde kullanımı geldi. Mahalle sakinleri, güpegündüz ve aleni bir şekilde mahallede uyuşturucu satıcılarının cirit attığını, ancak buna karşı tedbir alınmadığını, çocuklarının büyük bir risk altında kaldığını dile getirdiler. Yine Ataş arazisi içinde kaldığı gerekçesiyle bazı evlere çıkan ipotekler ile Ataş Duvarı'nın yarattığı tehlike ve sosyal sorun, Vaizoğulları olarak bilinen garajın içinden geçen yolun açılması, mahalle pazarına stant açan seyyarların yarattığı trafik sıkışıklığı ile sivrisinekle mücadele konularında da Çay Mahallesi sakinleri şikayet ve taleplerini anlattı, çözüm istedi. 

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÖNCELİKLE EMNİYET GÜÇLERİNİN GÖREVİ!”
Konuşmasında, toplantıya katılımları nedeniyle mahalle sakinlerine teşekkür ederek başlayan Eş Başkan Yüksel Mutlu, bu tür toplantılarla amaçlarının, Akdeniz sınırları içinde yaşayan yurttaşların taleplerini mahallinde dinleyip yetkili birimlerine doğrudan iletilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Mahalle sakinlerinin dikkat çektiği uyuşturucu madde tehlikesine de işaret eden Eş Başkan Mutlu, "Bu konuda bizlere de çok ciddi ve ürkütücü boyutlarda duyumlar geliyor. Fakat bu sorunun çözümünün emniyet güçlerinin öncelikli görevi olduğunu belirtmek gerekiyor. Mahalle halkı olarak sizlerin de bu tehlikeye tepkisini dile getirmesi ve adım atması gereklidir. Uyuşturucu madde satan veya kullanan çocuklarımızı ve gençlerimizi topluma yeniden kazandırmak için, öncelikle mahallenin kanaat önderlerinin, bu çocuklarımız ve aileleriyle görüşmesi, ailelerin ve çocukların ikna edilmesi çok önemlidir" dedi. 

“HALK OLARAK GÜÇ BİRLİĞİ YAPIN, ÇOCUKLARINIZA SİZ SAHİP ÇIKIN”
Ardından söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk de konuşmasına, Çay Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek başladı, mahallenin eksiklerinin giderilmesi, sorunlarının çözülmesi noktasında hep birlikte hareket etmek gerektiğini ifade etti. Bu açıdan, güçlü bir Mahalle Komisyonu oluşturulması gerektiğini kaydeden Eş Başkan Türk, "Öncelikle mahalle halkı olarak sizler mahallenize, çocuklarınıza ve gençlerinize sahip çıkmalısınız. Dışarıdan destek gelmesini beklemek, tüm ümidini dışarıya bağlamak doğru olmaz. Bu nedenle öncelikle sizin yapacağınız güç birliği ve dayanışmanız çok önemlidir. Evet, bizler de bütün imkânlarımız ölçüsünde yanınızda olacağız ama öncelikle kendi gücünüze inanın ve mahallenin her türlü sorununun çözümü noktasında bir araya gelin. Mahallede yaygınlaşan uyuşturucu madde satışı ve kullanımı konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çocuklarınızı kötü yola düşürmek isteyenlere izin vermeyin, sesinizi yükseltin. Bizler de sonuna kadar yanınızdayız. El ele verirsek, çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Nitekim sivil toplum örgütleri, akademisyenler, yerel yönetimler ve siz değerli mahalle halkıyla bir araya gelerek bu sorunu da çözebiliriz" diye konuştu.
Mahalle halk toplantısı, oluşturulacak yeni Mahalle Komisyonu için isimlerin alınmasından sonra sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA