Bakan, vali ve başkandan birlik mesajı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bakan, vali ve başkandan birlik mesajı


 

Mersin halkı alanları terk etmiyor. Demokrasi nöbetine binlerce kişi katılıyor. Haftasonu Bakan Elvan, Vali Çakacak ve Başkan Kocamaz yan yana birlik mesajı verdiler.

Serkan TULTAK

15 Temmuz 2016 gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde bazı askerlerin kalkıştıkları darbe girişiminin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Mersin halkının Cumhuriyet meydanında sürdürdüğü demokrasi nöbeti devam ediyor. 
Cumartesi gecesi ise alanda toplanan vatandaşlarla buluşan Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfü Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verirken, halkı ihanet şebekelerine karşı dikkatli olmaya çağırdılar. 

DEVLET ERKANI, İŞ ADAMLARI, BAŞKANLAR ALANLARA İNDİ 
Milletvekilleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda tanınmış iş adamının alanlardaki halka destek verdiği görülürken, yoğun güvenlik önlemleri arasında alana gelen Bakan Elvan, halka hitaben yaptığı konuşmada, “O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler. Fethullahçı Terör Örgütü’nün ve o çakalların, alçakların, o şerefsizlerin kökünü kazıyacağız. Bundan emin olun” dedi. 
Alanda toplanan halkın “İdam isteriz” sloganlarına kayıtsız kalmayan Bakan Elvan, bugüne kadar halkın isteklerine göre hareket ettiklerini, o konuyu da konuşacaklarını vurguladı. 

“OLAĞANÜSTÜ HALİ MİLLETİMİZ İÇİN, İŞ DÜNYASI İÇİN, EKONOMİ İÇİN İLAN ETMEDİK”
Olağanüstü hal uygulaması konusunda kimsenin endişe duymamasını da isteyen Bakan Elvan, şunları söyledi: “Olağanüstü Hali milletimiz için, iş dünyası için, ekonomi için ilan etmedik. Olağanüstü Hali Fethullahçı Terör Örgütü’nü kökünden kazımak için ilan ettik. Şundan emin olun, bu çakallar, bu şerefsizler, bu alçakların her biri teker teker bunun hesabını vermelerinin yanında, bu Fethullahçı Terör Örgütü’nün bu Olağanüstü Hal ile kökünü kazıyacağız. Fitne çıkarmaya çalışanlar var. Aramızda özellikle Fethullahçı Terör Örgütü’nden olanların, kargaşa çıkarmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızın gergin bir konuma gelmesi yönünde sosyal medyadan değişik vesilelerle vatandaşlarımızı tedirgin eden beyanatlar yapıyorlar. Bunların hiç birine inanmayın. Bunların her birini teker teker toplayacağız. Siz Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ne diyor, ona bakacaksınız. Başka kimseye bakmayacaksınız.”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da halka hitap ederek, halkın birliğini ve bütünlüğünü kimsenin bozamayacağına dikkat çektiler. 

“İKİNCİ BİR TALİMATA KADAR SAKIN BU MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN”
Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanında toplanan halka seslendi. 
Bir gün öncede TBMM’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orada yaptığı konuşma da, Cumhuriyet Meydanında toplanan halka izlettirilmişti. Erdoğan orada yaptığı konuşmada, meydanlarda toplanan halka hitaben söylediği “Siz milletin temsilcilerini, milleti vurmaya kalktınız. Onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman meydanlara milletimizi davet ettiğim andan itibaren milletim meydanlara yürüdüyse bunların bu hesabının dışındaki adımdı. Ve buraya yapılan o saldırıydı. Bakın her akşam oluyor ve bu çağrıda bulunuyorum. İkinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle beraber vereceğiz. Ama biraz sabır. Çünkü bu öyle bir virüs ki kazınması gerek. Bazen bu kazımalar bile yetmez. Hiç ummadığınız yerden tekrar üreyebilir. Bunu milimize etmek zorundayız ki yolumuza emin şekilde yürüyelim." sözleri büyük alkış almıştı.  

HALKIN YEMEK, SU, ÇAY İHTİYACI KARŞILANIYOR
Binlerce vatandaşın akın ettiği meydanda, çeşitli siyasi görüşlere sahip insanların bir araya gelmesi önemli bir mesaj olarak yorumlandı. Her yaştan insanların nöbette olduğu Cumhuriyet meydanında çeşitli kurum ve kuruluşların girişimleriyle halkın yemek, su, çay gibi ihtiyaçları karşılanırken, hiç kimsenin alanları boş bırakma niyetinde olmadıkları gözlendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA