OHAL sivil darbe girişimi uzantısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OHAL sivil darbe girişimi uzantısı!


 

Darbe girişimine tepki gösteren CHP Milletvekili Kuyucuoğlu, “Olağan Üstü Hal” ilanını ise sivil darbe girişiminin bir uzantısı olarak değerlendirdi.

Haber Merkezi

Türkiye’de 15 Temmuz günü yanan darbe girişimine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Korumaya, geliştirmeye çalıştığımız demokrasimiz bir kez daha yara almıştır” dedi. 
Türkiye’de yaşanan darbeler sonrasında her alanda büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Kuyucuoğlu, 15 Temmuz girişiminin başarıya ulaşamamış olmasının, ülke ve millet adına sevindirici olduğunu ifada etti. “Sonrasında ortaya çıkan birlik ve beraberlik ortamı ise uzun zamandır özlediğimiz bir tablodur” diyen Kuyucuoğlu, “Bu tablonun devamını canı gönülden dilemekle birlikte, iktidarda bulunanlar bu birlikteliğin devamını sağlayacak adımlar atmalıdır. Çünkü ülkemiz ayrışma ve kutuplaşmadan zarar görmüş ve görmeye de devam etmektedir. Demokrasi adına sokağa çıkanların ‘gerçekten bu duygularla orada bulunanları tenzih etmekle birlikte’ yapılanlara baktığımızda demokrasi istemekle uzaktan yakından ilgileri yoktur. Emir kulu masum askerlere eziyet etmek, başlarında fotoğraf çektirmek, sağa sola saldırmak ne zamandan beri demokrasiyi savunmak olmuş anlamak zordur” dedi.

“İKTİDAR; SORUMLULUĞU YOKMUŞ GİBİ DAVRANAMAZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarları karşısında hükümetin açıklama yapmak zorunda kaldığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hala bu konuda bir açıklama yapmadığını da işaret eden Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, bu durumu ilginç olarak tanımladı. “Ülkemiz insanının yaşananlar sonrasında birliğe beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu şu günlerde, devleti yönetenler birleştirici ve bütünleştirici olmak zorundadır” diyen Kuyucuoğlu, “Aksi takdirde ülkemiz bunda çok zarar görür. Elbette düne kadar ‘ne istediler de vermedik’ diyenlerin, bu gün gözaltına alınan birçok rütbeliyi TSK’nın tepe noktalarına getirmeye çalışanların, Ergenekon, balyoz gibi davaların savcısı olduklarını açıklayanların bu gün hiç sorumlulukları yokmuş gibi davranmalarını da milletimiz iyi görmeli ve değerlendirmelidir. 

SİVİL DARBE KAYGISI!
Bu darbe girişimi demokrasimize karşı, TBMM’ye karşı, kısacası milletimizin özgür iradesine karşı yapılmış bir girişim olmakla birlikte, sonrasının muhaliflere karşı bir sivil darbe olarak gelişmesinden kaygı duymaktayız. 
Daha darbe girişiminin üzerinden birkaç gün bile geçmeden sayıları 60 binlere dayanan açığa almalar ve görevden el çektirmeler düşündürücüdür. Nasıl bir hızlı çalışma yapılmıştır ki, bu kadar kamu çalışanı darbeyle ilişkilendirilebilmiştir.
 Darbe girişimini haber alamayan istihbarat bu kadar kişinin darbe yanlısı ya da destekçisi olduğunu iki günde nasıl ortaya çıkarmıştır. Alelacele yapılan bu uygulama bizlerde, acaba hükümete muhalif olanlar tasfiye mi ediliyor şüphesini uyandırmaktadır.  İktidar mutlaka bu konuda muhalefeti ve kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapmalı, bilgi ve belge ortaya koymalıdır.
Çünkü bu darbe girişiminin amacına ulaşmamasındaki en büyük başarı, muhalefetin, basının ve yine TSK içindeki Atatürkçü komutanların başarısıdır” dedi. 

“ACİLEN NORMALLEŞMELİYİZ”
Ülkenin acilen normalleşmesi gerektiğini de altını çizen CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, demokrasi için meydanlarda olduğunu söyleyenlerin taşkınlıklarına izin verilmemesi gerektiğini belirtti. “Buradan siyasi bir rant devşirme çabalarından vazgeçilmeli, suçlulara hukuk içerisinde gereken cezalar verilmeli ve halkımızın birlik ve bütünlüğü sağlanmalıdır” diyen Kuyucuoğlu, siyasi partilerin eşit sayıda verecekleri üyelerle bir komisyon kurulması ve yapılan sağlıklı araştırmalar sonrasında kamuda bir örgütlenme varsa gereken işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi. Kuyucuoğlu, “Bu girişimle ilgili insanların kafalarında oluşan soru işaretleri, komisyon çalışmaları sonrasında bütün partilerin ortak açıklamaları ile giderilmelidir” dedi.

“TBMM BAYPAS EDİLİYOR”
Öte yandan son olarak açıklanan ‘Olağan Üstü Hal’ ilanının ise sivil darbe girişiminin bir uzantısı olduğunu açıklayan Serdal Kuyucuoğlu, TBMM’nin baypas edilmek istendiğini ve Bakanlar Kurulu'nun onay mercii haline getirildiğini savundu. “Bu alınan önlemler bir darbeyi önleme kamuflajlı, diğer bir darbeyi getirme endişesi taşıyoruz” diyen CHP’li Kuyucuoğlu, “Bu girişimi onaylamadığımız gibi çözümün demokrasiyi güçlendirmek, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engelleri kaldırmak, muhalefetin sesine kulak vererek, ekonomik refahı sağlamaktan geçtiğine inanıyoruz. Umudumuz, kardeşçe ve birlik içerisinde yaşamak, görevimiz ise büyük Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaktır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA