Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir


 

Kurum müdür ve amirleri ile bir araya gelen Vali Çakacak; Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunun altını çizerek, “Bu millete hizmet etmek ibadet etmek kadar kıymetlidir” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu kurum, kuruluş ve daire amirleri ile toplantı düzenleyerek 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Valilik Hizmet binasında yapılan toplantıda darbe teşebbüsü hakkında yaşananlara değinen Çakacak, “Hepinizin malumu olduğu üzere geçtiğimiz Cuma akşamı, ülkemizin en şerefli teşkilatlarının başında gelen Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan bir takım çete mensubu darbeciler tarafından, ülkemizin anayasal düzenini değiştirmek, devleti, hükümeti ve demokrasiyi ortadan kaldırmak adına bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Çok şükür ki; kanunsuz emri dinlemeyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli personeli, Emniyet Teşkilatımızın kahraman polisleri ve aziz Türk milleti, hep birlikte bu kanunsuzluğa karşı geldi ve darbe girişimi püskürtüldü. Türkiye daha önce darbeler ve darbe girişimleri konusunda çeşitli badireler atlattı. Ancak bu darbe girişiminde maalesef şimdiye kadar hiç görmediklerimizi gördük. Devleti, milleti ve milletin iradesini korumak isteyen masum insanlarımıza, acımasızca ve insanlık dışı bir şekilde hunharca ateş edildi, insanlarımız şehit edildi ve yaralandı. Bu tamamen Türk Devletine, Hükümetine ve demokrasiye yapılmış bir kalkışma idi. Eğer başarılı olsalardı ülkemizin durumunu tahayyül etmek bile mümkün olamazdı ama çok şükür ki başarılı olamadılar” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI”
Vali Çakacak, darbe teşebbüsünde bulunanlara Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferini anımsatarak; “Televizyonlarda izledik, vatandaşlarımız bir sel gibi sokaklara akarak, milletin iradesinin üzerine hiçbir gücün çıkamayacağını bir kez daha kanıtladı ve milli iradeye sahip çıktı. Böyle yüce bir millete, bu milletin parası ve vatandaşların vergileriyle alınmış uçaklardan, helikopterlerden, silahlardan kurşun sıkıldı. Bu davranışı hiçbir şekilde insanlığa sığdıramazsınız. Ama çok şükür ki Türk Silahlı Kuvvetlerinde bu kanunsuz emri dinlemeyen şerefli subaylarımız, emniyet teşkilatında kahraman polislerimiz ve yüce milletimizin mangal yürekli evlatları var. Bakınız; insanlar o günden bu yana sabahlara kadar meydanlarda devletine, hükümetine, milletine, demokrasisine ve kısacası milletin iradesine sahip çıkıyor. Bu yüce milleti kimse hafife almasın” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR HUKUK DEVLETİDİR
Darbe girişimine teşebbüs edenlerin Yüce Türk Adaleti önünde hesap vereceklerini vurgulayan Çakacak; “Malumunuz kendini Sıkıyönetim Bölge Komutanı olarak ilan eden bir kişi tarafından; Mersin’de, şahsım ve Kaymakamlarımızın gözaltına alınması için bir takım talimatlar verildi. O kişiyi komutan olarak adlandırmak istemiyorum; çünkü komutanlık şerefli ve yüce bir makamdır. Başından beri olaya hakim olduğumuz için, güvenlik birimlerimiz, bu kanunsuz emri dinlemedi ve “Sayın Valim emrinizdeyiz” beyanında bulundu. İlk andan itibaren benim koordinemde; Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik teşkilatlarımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve Adalet Komisyon Başkanımız ile sürekli iletişim halinde bulunarak, güvenlik güçlerimizle birlikte yapılması gerekenler yapıldı. Cumhuriyet Başsavcımız tarafından, ilgili kişiler hakkında “Anayasal düzeni bozmak ve darbeye teşebbüs” suçlamalarıyla gözaltı kararı alınarak, kimsenin burnu dahi kanamadan o kişiler adalete teslim edildi. Bu darbe girişiminde bulunanlar Yüce Türk Adaleti önünde hesap verecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk devletidir, Hukuk kuralları çerçevesinde gereken her şey yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

“BU MİLLETE HİZMET ETMEK İBADET ETMEK KADAR KIYMETLİDİR”
Özellikle daire amirlerine seslenen Çakacak, şunları söyledi; “Darbe girişimine kalkışanlar kadar fiiliyatta görev almayan, kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan örgüt müzahiri ve yandaşı olan birçok insan var. Bunların da bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bu noktada tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kendi iç muhasebesini yapacak, kurumlarda bulunan örgüt yandaşı personel hakkında gerekli idari ve adli soruşturmalar yapılacaktır. Vatandaşlarımız sivil toplum kuruluşları ile birlikte meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam etmektedir. Tabii ki bizler de gündüz işimizi yapacak, sorumluluklarımızı yerine getirecek, akşam da meydanlarda bulunacağız. Biz kamu görevlileri bu makamlarda bu yüce millete hizmet etmek için bulunuyoruz. Bu nedenle kamu görevlileri olarak, hizmetlerin en iyisini hak eden bu millete en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde olacak, en üst düzeyde hizmet vereceğiz. Tüm daire amiri arkadaşlarımdan işlerine dört elle sarılmalarını, vatandaşa en üst düzeyde en iyi hizmet verilmesini sağlamalarını, bir yandan da güvenlik güçlerimizden gelen her türlü yardım talebinin anında ve hassasiyetle karşılanmasını istiyorum.

“YÜCE MİLLETİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”
Vatan hainliği suçların en büyüğüdür. Bizim en büyük zenginliğimiz Anadolu gibi bir vatana sahip olmaktır. Can güvenliği olmadığı için kendi vatanlarını terk etmek zorunda kalan herkes Anadolu’ya sığınıyor. Çünkü bu zengin topraklarda yaşayan bu yüce millet dünyanın neresinde olursa olsun, zorda, darda olan herkese yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. Bizim devlet geleneğimizde, millet kültürümüzde, örfümüzde birbirine silah sıkmak, kurşun atmak yoktur. Bu nedenle bizim evlatlarımız birbirine silah sıkmaz, kurşun atmaz. Bu insanlık dışı davranışı sergileyenleri insan olarak bile nitelendiremeyiz. Anadolu’nun en ücra köşesinde yaşayan en fakir insanımız bile kapısına gelen Tanrı misafirini en iyi şekilde ağırlayacak gönül zenginliğine sahiptir. Bizim insanımızdan kimseye zarar gelmez. Fakat bu kandırılmış, satılmış vatan hainleri bu milletin evlatlarına kurşun sıktı. Ama bu vatan hainlerine karşı hemen karşılığını veren, Şairin ‘Ulusun, korkma; nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ dizelerinde yer alan o büyük imana sahip bu yüce milletle hepimiz gurur duyuyoruz.”

“TÜRK MİLLETİ BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ BOZMAK İSTEYENLERE ASLA FIRSAT VERMEZ”
Milletin birbirine olan bağlılığı ve yakınlığı çok iyi bilinmesine rağmen geçmişten günümüze arasına nifak tohumları ekilmeye çalışıldığını belirten Vali Çakacak, “Ne diyor şair: ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.’ Bu milletin arasına tefrika girmeden, bu milleti birbirine düşürmeden dünyada hiçbir güç bu milletin boynunu aşağı eğemez. Bunu bildikleri için, milletimizi her fırsatta bölmek istediler. Ama yüce milletimiz hiçbir zaman bunlara kanmamış; vakur duruşu ve sağduyusu ile bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere asla izin vermemiştir. Bunun en yakın örneğini de bu darbe girişiminde net olarak gördük. Bu millet, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere, tanklara, savaş uçaklarına, helikopterlere karşı, 79 milyon kişi bir ve bütün olarak dur dedi” diyerek sözlerini noktaladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA