“Adımlar hukuki zeminde atılmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Adımlar hukuki zeminde atılmalı”


 

Büro Emekçileri Sendikası, darbe girişimini ve sendika üyelerinden Nilüfer Sağlam ile Cafer Kutval’ın işten çıkarılmasını kınayarak, gerekli adımların hukuki zeminde atılması gerektiğini açıkladı.

EREN KAVVAS

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, darbe girişiminden sonra hukuksuz bir şekilde toplu işten çıkartmaların gerçekleştiğini savundu. Darbe girişiminde bulunanların, destekleyenlerin hukuk kuralları içinde yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezayı almaları gerektiğini dile getiren Kaya, “Darbe girişiminin bastırılmasının ardında ülkemizde demokrasi ve hukuku tesis etmenin olanakları her zamankinden daha fazla mevcutken, bu darbe girişiminden sonra on binlerce kişinin çalışma hakları elinden alınarak toplu işten çıkartmalar gerçekleştirilmiştir” dedi.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KORUNMALI”
Demokratik ortamın gerekliliğini ve atılacak adımların hukuki zeminde olmasını savunan Kaya, “İnsan haklarına ve temel hak ve özgürlüklere aykırı olan bu şiddet ve kaos ortamının ülkemize, ülkemiz demokrasisine, biz emekçilere hiçbir yararı olmayacağı açıktır. Mutlak suretle derhal demokratik bir ortamın sağlanarak atılacak bütün adımların hukuk temelinde gerçekleştirilmesi acil bir görev olmalıdır. Bunun dışındaki bütün yol ve yöntemler daha fazla çatışma, kutuplaşma, kaosu beraberinde getirecektir” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRATİK TALEPLERDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Laik, demokratik bir ülke taleplerinden asla vazgeçmeyeceklerini ve işten el çektirilen sendika üyeleri Nilüfer Sağlam ve Cafer Kutval daha fazla mağdur edilmeden derhal görevine başlatılmasını talep eden Başkan Kaya, “Toplu işten çıkarmalar yaşama ve çalışma hakkının ihlali olup, darbe ve darbe destekleyicileri ile hiçbir ilgisi olmayan iki sendika üyemiz derhal görevine başlatılmalıdır. Açıkça hukuka ve insan haklarına aykırı olan bu toplu işten el çektirmeler sonucu yapılacak soruşturmalardan  sonra bu arkadaşlarımız görevine dönseler bile kendilerinin ve ailelerinin yaşadıkları travmayı tamir etmek mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA