Metropol’de denetimler sıklaştı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Metropol’de denetimler sıklaştı!


 

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, her gün yüzlerce insanın kullandığı Metropol İş Merkezi’nde faaliyet gösteren işyerlerinin kaldırım, yürüme yolları ve koridor işgalleri ile işyeri açma-çalıştırma ruhsatlarına yönelik denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin işyeri denetimlerinin yanı sıra yurttaşların yazılı, sözlü ve elektronik ortamdan gelen şikâyet ve taleplerini en kısa sürede değerlendirmeye çalışıyor. Son günlerde artan şikâyetler üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, çarşı merkezinde bulunan ve çok sayıda işyerine ev sahipliği yapan Metropol İş Merkezi'nde denetim ve uygulama yaptı. 
Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri esnasında, lokanta ve çay ocakları işletmecileri tarafından yurttaşların geçiş yollarına ve koridorlara konulduğu için geçişleri zorlaştıran masalar, sandalye ve tabureler kaldırıldı. Ayrıca eksik belgeleri olduğu tespit edilen bazı işyerleri hakkında tutanak tutulurken, eksik belgeleri en kısa sürede tamamlamaları için esnaflar uyarıldı. 

“AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL, YASALARIN UYGULANMASINI SAĞLAMAK”
Denetimler sırasında iş merkezinde faaliyet gösteren esnafla da sohbet eden Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, amaçlarının para cezası kesmek olmadığını, ancak her gün yüzlerce yurttaşın kullandığı İş Merkezi'nde bir düzen sağlamak, Metropol'e gelen insanları rahatsız eden olumsuzlukları engellemek olduğunu ifade ettiler. 
Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, güç ekonomik koşullar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalışan esnafın ekmek teknesini kapatmayı asla düşünmediklerini, aksine, işyerlerini yasa, yönetmelik ve yürürlükteki mevzuatlara uygun hale getirmesi için esnafı teşvik ettiklerini ve bunun için de süre tanıdıklarını vurguladılar. 
Yetkililer, bütün uyarılara ve tutanaklara rağmen kurallara uymamakta ısrar eden işyerlerine ise para cezası veya faaliyetten geçici men gibi yasal yaptırımlar uyguladıklarını da kaydettiler. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda, müdürlüğün (3370101) ve (3370102) numaralı telefonlarından, yurttaşların şikâyet, istek ve taleplerini iletebileceklerini de sözlerine eklediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA