Kazanlı sahili içler acısı halde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kazanlı sahili içler acısı halde!


 

Kaderine terk edilen kazanlı sahilinin bakımsız hali görenleri şaşkına çeviriyor. Turizm bölgesi ilan edilmesine karşın bölgede betonlaşmanın arttığı gözlendi!

Serkan TULTAK 

Mersin, en uzun sahilleri ile övünürken önemli bir kumsala sahip Kazanlı’nın sahipsizliği ise şaşkınlık yaratıyor.
Akdeniz ilçesinde yer alan ve Büyükşehir Yasası ile belde belediyesi statüsünden çıkarılan Kazanlı Mahallesi’nde yer alan sahilin bakımsız ve terk edilmiş hali, bir dönem buralar için düşünülen ve bir çivi dahi çakılmayan Tarsus-Kazanlı Projesini akıllara getirdi. 
Mersin turizminin amiral gemisi olması planlanan projeye ilişkin ilk tahsisler 2007 yılında yapıldı ancak geçen yıl Temmuz ayında firmaların tek bir çivi dahi çakmaması üzerine tahsisler iptal edildi. 

BETONLAŞMA DİKKAT ÇEKİCİ!

Turizme sıçrama yaptıracağı iddiaları ile sürekli gündemde tutulan bu projenin akıbeti belirsizliğini korurken Kazanlı’nın kaderine terk edildiği görüldü. 
Deniz kaplumbağası caretta cerattaların üreme alanları içerisinde de yer alan Kazanlı sahilinde betonlaşma da göze çarpan bir başka olumsuzluk olurken, turizm alanı ilan edilmesine rağmen bölgenin içler acısı hali yöre halkının tepkilerine neden oldu.
Tarsus-Kazanlı Projesindeki öngörüsüzlük ve belirsizlik bu alanı iyice izbe bir hale döndürürken, bu alanın bir an önce turizme kazandırılması bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA