İlçe belediyelere ateş püskürdü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlçe belediyelere ateş püskürdü!


 

Başkan Kocamaz, partilisi dahil ilçe beleriyelerin yapılmayan işlerde kendini hedef gösterip, Büyükşehir’in yaptığı işlerin bile ilçe belediyelere mal edildiğini, halkın tepkisine ise kendisinin maruz kaldığını söyleyerek adeta ilçe belediyelere ateş püskürdü!

Bazı ilçe belediye başkanları bu görüşmeler esnasında salondan çıkarken, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Biz hiçbir zaman görevimiz olan bir şeyi Büyükşehir yapsın demiyoruz aksine Büyükşehir’in işini de biz yapıyoruz” dedi. 

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda köy yolları ile ilgili bir gündem maddesinin görüşülmesi esnasında ilçe belediyelere yüklenen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yapılamayan ne varsa top bana atılıyor. Bu doğru bir şey değil, ben bundan da acayip rahatsızım. İstinasız tüm belediyeler bunu söylüyor. Büyükşehir’in yaptıklarını bile kendileri üstleniyor ama yapamadıkları her şeyi Büyükşehir üzerine atıyorlar. Bu hiç etik değil. Yaptıklarını sen sahiplen, yapmadıklarını Büyükşehir yapmadı olsun, bu da hiç şık olmuyor” dedi. 

BİZ YIKMAYIZ AMA BÜYÜKŞEHİR’İN TALİMATI VAR DENİLİYOR!
Özellikle sahilde Yenişehir Belediyesi’ni bugüne kadar görevini yapmamakla eleştiren Kocamaz, yıkım kararı verilen yerler ile ilgili Yenişehir Belediyesi’nin bazı personellerinin ‘biz burayı yıkmayız ama Büyükşehir’den talimat var’ dediğini öne sürdü. 
“Belediyelerde kraldan çok kralcılar var” diyen Kocamaz, “İlçe belediyeleri tarafından yanlışlara göz yumulmasaydı, şimdi o işgaller olur muydu? 

“BİRBİRİMİZİN ÜZERİNE ATARAK, SIYRILAMAYIZ”
Örneğin Kushimoto Sokağı’ndaki işgalleri size söyledik. Ancak siz ‘Bir şey yapmamız’ dediniz. 
Bizim Toroslar’da da, Erdemli’de de, Silifke’de de, Mezitli’de de bu durum var. Sahillerin yıkımını biz yapmadık, ilçe belediyeleri yıktık. Ama vatandaşın kafasında buralar Büyükşehir’e tahsis edildi diye, bize acayip bir saldırı var. Oysa biz yıkmadık ilçe belediyeleri yıktı, tahsisler bize daha yeni yapılıyor. Öyle bir ajitasyon yapılıyor ki, üstelik daha yeni tahsisleri aldık ve çalışma yapacağız. 
Hepinizden rica ediyorum. Burada bir problem var ise hep birlikte çözeceğiz. Birbirimizin üzerine atarak, hiç kimse sıyrılma şansımız yok. Bahanelerin arkasına sığınmanın da bir anlamı yok. Birbirinizin o bölgenin imar uygun hale gelmesine yönelik yapılan çalışmalarına destek verelim” dedi. 

“BÜYÜKŞEHİR’İN İŞİNİ DE BİZ YAPIYORUZ”
Bunun üzerine söz alan Yenişehir Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Genç, duruma tepki gösterdi. “Örneğin TEDAŞ her yeri kazıyor, yollar toz toprak içinde kalıyor ama herkes bizi arıyor. Altyapı kurumları bir çalışma yaparken yolu mahvediyor, biz bunun karşılığında orada 1 alırken, 10 misli masraf ederek düzeltme yapıyoruz. İlçe belediyelere yazık oluyor. Biz örneğin Aydınlıkevler ve Güveneler Mahalleleri’nde bu altyapı çalışmalarının yarattığı tahribatı gidermek için 7 milyon TL para harcadık. Ne suçumuz vardı? Altyapı getirdiler ama ortaya çıkan sıkıntıları gidermek bizim görevimiz mi, hayır değil. Biz hiçbir zaman görevimiz olan bir şeyi Büyükşehir yapsın demiyoruz aksine Büyükşehir’in işini de biz yapıyoruz” dedi.

“ÖLÜM TEHDİTLERİNE RAĞMEN YIKTIK”
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da, ilçedeki sahillerde yaptıkları yıkımları ölüm tehditlerine rağmen yaptıklarını ve bu yıkımların kendileri tarafından yapıldığını da tüm ilçenin bildiğini söyleyerek, Başkan Kocamaz’a tepki gösterdi. 
“Yıkmak en zorudur. Biz 110 civarında yıkım yaptık. Ben ölüm tehditleri aldım. Keşke başkası yıksaydı. Benim personelim kafalarına taş yiyerek kelle koltukta çalıştı” diyen Turgut, görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını ifade etti. 
Tartışmalar devan ederken bazı ilçe belediye başkanlarının salondan ayrıldığı görüldü. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA