“Sokaklar ele geçirilmeye çalışılıyor!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sokaklar ele geçirilmeye çalışılıyor!”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ortaya çıkan linç görüntülerini kınadı.

 Platform adına açıklama yapan Bozkurt, AKP’nin sokakları ele geçirmeye çalıştığını söyledi.

SONER AYDIN

Tüm ülkede şok etkisi yaratan 15 Temmuz darbe girişimine ve sonrasında erlere yönelik linç girişimlerine tepkiler artıyor. Özellikle boğaz köprüsünde ortaya çıkan linç görüntüleri ve bir erin boğazının kesildiği iddiası toplumda büyük yankı buldu. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de ortaya çıkan bu görüntüleri kınandığı bir açıklamada bulundu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube binasında gerçekleştirilen açıklamaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) ve siyasi parti temsilcisi de destek verdi. 

“SORUMLULAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARTILMALI”

Platform adına açıklamayı gerçekleştiren SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, 15 Temmuz sabahı boğaz köprüsünde hiçbir şeyden haber olmayan, yalnızca parası olmadığı için askerlik görevini yapan gencecik çocukların vahşice linç edilip başının kesilmesini platform olarak kınadıklarını söyledi. Askerlere emir verenlerin yargılanmasını, o gençlere bu zulmü yapanların da yargı önüne çıkarılmasını talep ettiklerini dile getiren Bozkurt, sokağa çıkanların kışkırtılarak yeni linç girişimleri yapılması hedeflendiği öne sürdü.  

“DARBEYE DE DİKTA REJİMİNE DE KARŞIYIZ”

Platform olarak bütün darbelere ve dikta rejime karşı olduklarının altını çizen Bozkurt, eşit özgür, laik ve demokratik bir Türkiye için yıllardır yapmış oldukları mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 15 Temmuz 2016 Cuma günü saatlerinden bu yana ülkenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini kaydeden Bozkurt, “TSK içerisinden bir grup askerin yönetime el koyduğunu açıklaması ve birçok noktaya dönük ele geçirme harekatıyla birlikte yaşananlar ülkemizi uçuruma doğru sürükledi. Tankların sokaklara çıktığı, İstanbul’da ve Ankara’da yüzlerce insanın öldüğü, binlerce insanın yaraladığı, TBMM’nin bombalandığı, ülkenin dört bir tarafından camilerden ezan ve selalar okunarak bizzat Cumhurbaşkanı’nın, polisin çağrısıyla insanların sokağa döküldüğü, tekbir sesleriyle yürüdüğü, katliamların, linçlerin, idam ve cihat çağrılarının yapıldığı uzun ve karanlık bir gece yaşadık” dedi.

“ÜLKE FAŞİZME DOĞRU SÜRÜKLENİYOR”

Devlet içi iktidar mücadelesi ile darbe koşullarına zemin hazırlandığını öne süren Bozkurt, “Sonuçta anti-demokratik bir iktidara anti-demokratik bir mücadele girişimi yaşanmıştır. Dolayısıyla ülkemize bu felaketi yaşatan taraflardan hiçbiri diğerinin anti-demokratik karakteri ile meşrulaştırılamaz. Yaşananların birinci derecede müsebbibi ve maalesef gelecek felaketlerin de güvencesi AKP iktidarının kendisidir. Türkiye halkları bizzat kendi girişimiyle bu iktidardan kurtulmadıkça, bu ülke felaketlerden kurtulamayacaktır. Bu iktidar savaşında halkın eşitlik, adalet, barış ve hak özlemlerinin teslim alınmak istenmesine karşı mücadele etmek temel görevimizdir. Bu ülkede eşitlikten, özgürlükten, laiklikten, kardeşlikten yana olanların görevi ülkeyi tek adam diktatörlüğüyle yönetmek isteyenlerin demokrasi havarisi kesilerek ülkeyi açık faşizme doğru sürüklenmesine engel olmaktır” ifadelerini kullandı.

“OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMELİYİZ”
Ne askeri ne sivil darbeye ne de diktatörlüğe izin vermeyeceklerini vurgulayan Bozkurt, “Ne tanklarla sokakları işgal edip meclisi bombalayarak darbe girişiminde bulunanların ne de neoliberal-islamcı bir diktatörlük kurmak uğruna ülkeyi bu noktaya sürükleyen AKP iktidarının Türkiye halklarının çıkarına dönük en küçük bir adım atma ihtimali vardır. Bu ülkeni onurlu insanları eşitlik, özgürlük, laiklik ve insanca yaşam talepleriyle yan yana gelmek, omuz omuza mücadele etmek mecburiyetindedir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA