Cadı avına dönüşmesin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cadı avına dönüşmesin!


 

“Sandıkla gelen sandıkla gider” diyerek demokrasiye sahip çıkan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, başta iktidar olmak üzere, tüm siyasi partilere ve yurttaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

Ayrıca hakim ve savcılara yönelik operasyonlara da tepki gösteren Antmen, atamaların iktidar tarafından yapıldığını anımsatarak, “Hukuku çiğnemeyin, bu durumu cadı avına dönüştürmeyin” çağrısı yaptı. 

Haber Merkezi

Türkiye darbe girişimi ile sarsılırken Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yargı üyelerine yönelik operasyonlara tepki göstererek, “Yaşın yanında kuru da yanmasın” uyarısı yaptı.
Kimden gelirse gelsin, hedefi ne olursa olsun ve kime yönelirse yönelsin darbe ve darbe girişimlerine karşı olduklarının altını çizen Antmen, Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasinin; 15/16 Temmuz günü çok büyük bir tehlike atlattığını belirtti. “Beğenmediğimiz, eksik olduğunu söylediğimiz demokrasimiz yok edilmeye çalışılmıştır” diyen Antmen, “15 Temmuz akşamı kimden geldiğine, kime yöneldiğine bakmaksızın bu darbe girişimi Baromuz, Türkiye Barolar Birliği ve diğer 78 baro tarafından kınanmış, darbelerin ülkemize büyük zarar verdiğine işaret edilerek, herkes hukuk kurallarına uymaya davet edilmiştir.
Bir kısım cuntacıların 15 Temmuz askeri darbe girişimi, demokrasiye inanan askeri komuta kademesinin bu oluşuma destek vermemesi üzerine başarıya ulaşamamış, bu menfur askeri darbe girişimi güvenlik kuvvetlerimiz tarafından, halkımızın da desteği ile bastırılmıştır. 

“SANDIKLA GELEN, SANDIKLA GİDER”
Siyasi iktidarın uygulamalarından, yönetiminden, adam kayırmalarından, antidemokratik tavır ve davranışlarından, çevre katliamlarına yeşil ışık yakmasından rahatsızlık duyabilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz, protesto edebilirsiniz, ancak çözüm hiç bir zaman için darbe ve darbe girişimleri değildir, olamaz. Sandıkla gelen, sandıkla gider, bunun alternatifi de yoktur. Bu güne kadar darbeler, ülkemizden, demokrasimizden, insanlarımızdan, zenginliklerimizden çok şey alıp götürmüştür. Ülkemizin demokrasi kültürünün gelişmemesinde ve insani kaynakların doğru kullanılmamasında darbelerin rolü büyüktür.
Defalarca söylediğimiz üzere, ülkemizde demokrasimizi, şiddete dönüşmeyen her türlü düşüncenin örgütlenebildiği, ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün güvence altında olduğu, kuvvetler ayrılığının hakim olduğu, yönetenlerin de kendilerini hukukla bağlı saydıkları, açıklık, hesap verilebilirlik ve denetlenebilirlik ilkeleri içinde idarenin her türlü eylem ve işleminin yargı denetiminde olduğu, farklılıklara, muhaliflere sabır, katlanma ve hoşgörünün gösterildiği, demokrasinin sadece belli sürelerde yapılan seçimlere ve sandıkta alınan oya indirgenmediği, toplumsal huzur ve barış ortamının sağlandığı, kural ve kurumlarıyla işleyen bir duruma, tam demokrasi haline getirmek zorundayız. 

İBADETHANELER SİYASİ MÜLAHAZALARA ALET EDİLDİ!
Ancak bu arada, biteviye halkın sokağa dökülmesini istemek, ibadethaneleri siyasi mülahazalara alet etmek demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile bağdaşmamaktadır.
Artık; siyasi iktidara, tüm siyasi partilere ve yurttaşlarımıza düşen görev sağduyu içinde hareket ederek, demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıkmaktır.
Bu darbe girişiminden sonra artık; siyasi iktidarın toplumsal huzur ve barış ortamının sağlanmasında, ifade ve basın özgürlüğünün işletilmesinde, demokrasi standartlarının yükseltilmesinde, farklılıklara tahammül ve hoşgörüde, kamu görevlerine alınmada, atamada, tayin ve terfilerde yandaşlığa değil başarı, eğitim ve liyakata önem vermede görev ve sorumlulukları daha da artmış, hukuka bağlı kalarak yönetim sergilemek zorunluluğu daha da belirgin hale gelmiştir.
Darbe girişiminde bulunanların yargılama sonucunda hak ettikleri cezaları alacağına inancımız tam olup yapılan yargılamaların tamamen hukuk sınırları içinde kalması, adil yargılanma hakkı ve savunma haklarının çiğnenmemesi, kurunun yanında yaşın da yanmaması en büyük dileğimizdir” dedi.

“ASKER KATLEDENLER CEZALANDIRILMALI”
Ancak bu arada; sadece aldığı emri uygulamak zorunda olan, bilgisiz, kandırılmış, teslim olarak silah bırakmış gencecik askerlere el kaldıran, linç eden, katleden herkesin de en ağır biçimde cezalandırılmasının adaletin namus borcu olduğunu da vurgulayan Başkan Antmen, bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 

TUTUKLUNAN HAKİM VE SAVCILARI İKTİDAR ATADI!
Öte yandan darbe girişimi henüz bastırılmışken 2 Anayasa Mahkemesi, 4 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 140 Yargıtay, 48 Danıştay, 11 Sayıştay üyesi ile 2 bin 745 hakim ve savcı hakkında hızla görevden alma kararı verildiğini ve gözaltına alındığını da anımsatan Alpay Antmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu hakim ve savcıların tutuklanmaları istenmiştir. Öncelikle, bu kişilerin atamalarının siyasi iktidar tarafından yapıldığını anımsatarak, yapılan iş ve işlemlerde hukuk kurallarının çiğnenmemesi, bu durumun bir cadı avına dönüştürülmemesi, kurunun yanında yaşın da yanmamasına azami özen gösterilmesi gerektiğine işaret etmek isteriz.
Tek dileğimiz hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma ilkelerinin harfiyen işletilerek, bu vahim ve menfur darbe süreci ile ilgili hukuksal sürecin tamamlanmasıdır. Ancak darbecileri tasfiye adı altında toplumsal muhalefeti, muhalif kişi ve kuruluşları da tasfiyeye edecek, ülkemizi tek adam rejimine götürecek tutum ve davranışlardan uzak durulması şarttır.
15 Temmuz darbe girişimi demokrasi sayesinde atlatılmış olup bundan sonra demokrasiye, hukuka, hukukun üstünlüğü ilkesine daha çok sahip çıkmalı ve işlerlik kazandırmalıyız.
Bu bağlamda; tüm darbe ve darbe girişimlerini kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin ve amacı ne olursa olsun kınıyor, lânetliyor, karşısında olduğumuzu net bir şekilde ifade ederken, cumhuriyetimize, demokrasimize ve laik sosyal hukuk devletimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı beyan ederek; Ülkemize, demokrasimize, yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve en derin saygılarımızı sunuyoruz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA