İlçeler sokağa indi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İlçeler sokağa indi!


 

Darbe girişimine karşı Mersin merkezin yanı sıra ilçelerde de halk sokaklara inerek, tepkisi gösterdi. Özellikle tatil beldelerinde ATM ve benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu!

Anamur’dan darbe girişimine tepki

TSK içinde bir grubun darbe girişimine tüm yurtta olduğu gibi Mersin’in Anamur ilçesinde de tepki gösterildi. 
Anamur’da AK Parti İlçe binası ve Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirdi. Anamur’da camilerden sabaha kadar selalar okunarak "Bütün milletimizi, vatanımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz" anonsu yapıldı.
Evlerinden çıkmayan vatandaşlar son gelişmeleri televizyonlardan ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile takip etti. Bazı vatandaşlar ise bankamatiklerin ve petrollerin önlerinde uzun kuyruklar oluşturdular.
Cumhuriyet Meydanında toplanan grup İstiklal Marşı okuyarak sabaha karşı dağıldı. 

Silifke’den askere tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde askerin sokağa inmesine tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar araçlarıyla korna çalarak ve slogan atarak sokaklarda askere tepki gösterdi.

Atatürk Anıtı Meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, emniyet güçlerine destek çıktı. Tüm yurtta olduğu gibi Silifke’de de darbe girişiminde bulunan askeri güce karşı vatandaş tek yürek oldu. Atatürk anıtında toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek 'Devletimizin yanındayız' ifadelerini kullandı. 
Geniş güvenlik önlemleri alınan Atatürk Anıtı Meydanı’nda “Devlet bizimdir bizim kalacak”, “Asker kışlaya” sloganları attı.
İstanbul ve Ankara’da yaşanan gelişmelerin ardından Silifke’de de vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Silifke Anıt Meydanında toplandı. Silifke’de yaklaşık bin kişilik grup, Silifke sokaklarında sloganlar atarak ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti. 
Vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Silifke Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemi aldı. 
AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, “Sükunetimizi suhuletimizi ve birlik ve beraberliğimizi aynı bu şekilde koruyalım” dedi. 
Atatürk Anıtı meydanında bir araya gelen vatandaşlar, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı okuduktan sonra şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. 
Silifke’nin turistik Taşucu Mahallesi'nde ise vatandaşlar ekmek fırını önünde üç gün sokağa çıkma yasağı duyumu üzerine fırından ekmek almak için uzun kuyruklar oluştururken, benzin istasyonları ise benzin verilmeyecek endişesiyle istasyon vatandaşlardan dolayı doldu taştı.

Tarsus’ta halk demokrasiye sahip çıktı 

TSK’da bir grubun darbe girişimine Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Mersin’in Tarsus ilçesinde tepki gösterdi. Türk bayrağını alan Tarsuslular, yürüyüşe geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine slogan attılar. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen kalabalık kent merkezine doğru harekete geçtiler. Büyük bir kalabalığın Kaymakamlık binası önüne akın etmesi nedeniyle şehirde trafik kilitlendi. Darbe karşıtı sloganlar atan kalabalık, yapılan girişime büyük tepki gösterdi.
Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ile MHP’li Belediye Başkanı Şevket Can, kalabalığı sağduyuya ve provokasyonuna gelmemeli için uyarıda bulundular.
Milli iradeye sahip çıkan Tarsuslulara hitap eden Kaymakam Bekir Atmaca, “Milli irade galip gelecektir. Bunu burada belirtmek istiyorum. Şuan burada polisimiz, jandarmamız var. Burada kalabalık olduğu zaman provokasyon olabilir. Meramımızı ifade ettikten sonra yavaş yavaş dağılabilirsek, zaten halkımız gereken tepkiyi gösterdi. Bu tür kalabalıklarda provokasyon olabilir, bizi birbirimize düşerek kişilere karşı tedbirli olalım. Yavaş yavaş dağılalım” dedi. MHP’li Belediye Başkanı Şevket Can ise “Kıymetli hemşehrilerim, Tarsus’ta sayın Kaymakamımızım başkanlığında ve önderliğinde jandarmamız emniyetimizle elele yürek yüreğe, sizlerle beraber gönül gönülleyiz. Biz milli iradeye sahip çıkıyoruz. Demokrasiye inanıyoruz. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Ancak gerekli mesajlar Türkiye’nin her tarafından verilmiştir. Bizim burada art niyetli insanlara karşı provokatörlere karşı sayın Kaymakamımızın dediği gibi sessiz sedasız bir şekilde dağılmamız gerekiyor. Biz Tarsus Kaymakamımızın başkanlığında sizlerle beraberiz bunu bilin. Bize düşen görev halkımızın burnu kanamasıdır” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından kalabalık Kaymakamlık binasının önünde durmaya ve tepkilerini göstermeye devam ettiler. Camilerde de ise sela okundu. 

Bozyazı halkı sokaklara döküldü

Mersin’in Bozyazı ilçesinde darbe girişiminin ardından sokağa dökülen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi. 
İstanbul ve Ankara’daki askeri hareketliliğin ardından Bozyazı’da bulunan camilerde sala verildi. İlçe Müftüsü Adem Bebek, salanın ardından yaptığı çağrıda, vatandaşları sokağa çıkmaya davet ederek, demokrasiye sahip çıkmalarını istedi. AK Parti Bozyazı İlçe binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş ise ellerinde Türk bayrakları ile birlikte yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek gösterilerinde bulundu.
Alanı dolduran kalabalığa hitap eden AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Celalettin Muz, vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Muz, “Cumhuriyet tarihinde ne zamanki bu ülkenin çocukları yönetimin başına geldi, ne zaman ki ülkemizde işler rayına oturdu, kendi ayaklarımızın üstünde durmaya başladık, eski cihan devleti Osmanlı’nın devamına doğru bir yol aldık, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye başladık, o zaman bütün dış güçler, daha önce ülkemizi sömürenler harekete geçti” dedi.
Buradaki sorunun sadece bir AK Parti sorunu olmadığını belirten Muz, “Mesele demokrasiye yapılan saldırıdır, her ne olursa olsun milletin hür iradesiyle seçilmiş bir hükümete bu şekilde müdahale edilmesini kesinlikle kınıyoruz. Bu, AK Parti olur, MHP olur, CHP olur hiç değişmez, halkın iradesine her zaman saygılı olmak gerekir. Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. Duyarlılığımızı her zaman devam ettirelim. Bu darbe girişiminden ciddi bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz. Bu, milletimizi rencide etmiştir. Böyle bir şey ancak deli cesaretidir. Şimdi ne olacak bakacağız, göreceğiz birlikte. İnşallah demokrasi kazanacak. Türkiye bir 3. dünya ülkesi değil, burası bir Afrika ülkesi değil. Bu millet kime ne cevap vereceğini her zaman çok iyi bilmiştir. Biz bunu 7 Haziran’da, 1 Kasım’da gördük. Bu millet asla yanlış yapmaz, doğruyu her zaman görür. Milletimize biz sonuna kadar güveniyoruz. Darbecilere sonuna kadar karşıyız. Her zaman demokrasinin yanındayız” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından hocalar eşliğinde tüm şehitler için Fatiha okundu. Meydanda toplanan kalabalık duanın ardından tekrar yürüyüşe geçerek AK Parti Bozyazı İlçe Binası önüne geldi. Burada sabah namazını bekleyen vatandaşlar hep birlikte Denizci Mehmet Camisi’nde sabah namazını kıldı. Namaz sonrası partililer bina önünde bekleyişini sürdürmeye devam ediyor. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA