Haber Merkezi
1974 yılında kahraman Türk Ordusu'nun gerçekleştirdiği harekatta 45 gün adada kalan ve Günaydın gazetesi adına görev yapan Çakın, Muratağa ve Atlılar Katliamları'nı çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci olmuştu.
Gazeteci Kurtar Çakın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı döneme değinerek "Bu sergi benim için büyük bir önem taşıyor. O zamanları, yaşadıklarımızı unutmak mümkün değil. O tarihlerde çektiğim fotoğrafları 19 Temmuz'da sergileyecek olmak benim için çok gurur verici. Matara kapağında 60 derecelik sıcağın altında birbirlerine su ikram ederek savaşan Türk askeriyle beraber omuz omuza bulunmanın onurunu yaşıyorum. Mehmetçikle ne kadar gururlansak azdır. Kıbrıs gazilerimizi saygıyla ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu da, savaş fotoğraflarının büyük önem taşıdığını ve insanları geçmişe götüreceğini söyledi. Sergiye protokol, iş ve cemiyet dünyasından birçok önemli isim katılacak.
Çakın geçtiğimiz yıllarda Adana'da düzenlediği "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40.Yılı" konulu fotoğraf sergisini açmıştı.
Kurtar Çakın harekat sonrası da ilk sergisini Adana'da Büyükşehir Belediyesi Fuayesi'nde, ikinci sergisini de 2.Ordu Komutanlığı Karargahı'nda merhum Orgeneral İsmail Hakkı Akansel'in de katıldığı Malatya'da açmıştı. Gazeteci Kurtar Çakın Arap-İsrail Savaşı'nın Suriye Cephesi, İran-Irak Savaşı'nın Kirmanşah Cephesi (İran sınırına yakın), İsrail-Lübnan Savaşı'nı dört kez farklı tarihlerde Günaydın gazetesi adına savaş muhabiri olarak takip etti.