Barış Harekatı Mersin’de sergilenecek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Barış Harekatı Mersin’de sergilenecek


 

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından, Fashion VIP Dergisi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Kurtar Çakın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosluğu’nun daveti üzerine 19 Temmuz’da Mersin Deniz Müzesi’nde "Kıbrıs Barış Harekatı" konulu fotoğraf sergisi açacak.

Haber Merkezi

 

1974 yılında kahraman Türk Ordusu'nun gerçekleştirdiği harekatta 45 gün adada kalan ve Günaydın gazetesi adına görev yapan Çakın, Muratağa ve Atlılar Katliamları'nı çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk duyuran gazeteci olmuştu.

Gazeteci Kurtar Çakın, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı döneme değinerek "Bu sergi benim için büyük bir önem taşıyor. O zamanları, yaşadıklarımızı unutmak mümkün değil. O tarihlerde çektiğim fotoğrafları 19 Temmuz'da sergileyecek olmak benim için çok gurur verici. Matara kapağında 60 derecelik sıcağın altında birbirlerine su ikram ederek savaşan Türk askeriyle beraber omuz omuza bulunmanın onurunu yaşıyorum. Mehmetçikle ne kadar gururlansak azdır. Kıbrıs gazilerimizi saygıyla ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu da, savaş fotoğraflarının büyük önem taşıdığını ve insanları geçmişe götüreceğini söyledi. Sergiye protokol, iş ve cemiyet dünyasından birçok önemli isim katılacak.

Çakın geçtiğimiz yıllarda Adana'da düzenlediği "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40.Yılı" konulu fotoğraf sergisini açmıştı.

Kurtar Çakın harekat sonrası da ilk sergisini Adana'da Büyükşehir Belediyesi Fuayesi'nde, ikinci sergisini de 2.Ordu Komutanlığı Karargahı'nda merhum Orgeneral İsmail Hakkı Akansel'in de katıldığı Malatya'da açmıştı. Gazeteci Kurtar Çakın Arap-İsrail Savaşı'nın Suriye Cephesi, İran-Irak Savaşı'nın Kirmanşah Cephesi (İran sınırına yakın), İsrail-Lübnan Savaşı'nı dört kez farklı tarihlerde Günaydın gazetesi adına savaş muhabiri olarak takip etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA