Tarsus’ta Suriyeli gerginliği! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’ta Suriyeli gerginliği!


 

Tarsus Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde bir grubun, Suriyeliler’in yaşadığı evleri dolaşarak evleri boşaltması yönünde uyarılarda bulunduğu, yaşanan tartışmanın ardından, vatandaşlarla Suriyeliler’in kavga ettiğini öğrenildi.

Haber Merkezi

Elde edilen bilgilere göre; akşam saatlerinde bir grup mahalleli daha önce laf atma ve taciz iddiası ile sorun yaşadığı Suriyelilerin oturduğu evlere giderek mahalleyi terk etmelerini istedikleri öne sürüldü.

“MAHALLE ARASINDA KOVALAMACA”
 
Mahallelilerle Suriyeliler arasında yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Çevreden gelen mahallelilerinde katılması ile büyüyen kavgada 2 Suriyeli başından aldığı ağır darbeler sonrası hastaneye kaldırıldı. Olayın büyümesinden sonra mahalle aralarında Suriyeli ile mahalle sakinleri arasında kovalamaca yaşanırken, polisin olay yerine gelmesi ile olaylar sakinleştirildi. Çevik kuvvet polislerinin müdahale ettiği olaylar büyümeden kontrol altına alındı.

“ÇEVİK KUVVET ÖNLEM ALDI” 

Geniş güvenlik önlemleri alan Çevik Kuvvet polisleri, vatandaşları dağılmaları yönünde uyarırken, yetkililere seslenen mahalle sakinleri ise mahallelerinde Suriyeli istemediklerini ve evlerde grup halinde yaşayan 500’e yakın mültecinin de mahalleyi boşaltmalarını istediler.
Ayrıca Suriyeli ailelere verilen evlerin mülk sahipleri ile görüşme yapacaklarını dile getiren mahalle sakinleri, Kaymakam ve Emniyet Müdürüne de seslenerek Suriyelilerin, başka olaylar yaşanmadan mahallelerinden çıkarılmasını istediler. Suriyelilerin mahallede bulunan bazı sitelerde yaşanan hırsızlık olaylarına da karıştıkları iddia edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA