Başkan Kocamaz açtı ağzını yumdu gözünü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Kocamaz açtı ağzını yumdu gözünü


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, patronlara ağır yüklendi! “Lobi yapın”, “Marka kentte çalışmalarını şovdan öteye taşıyın” diyen Kocamaz, Bakan Elvan’ın da yanlış yönlendirildiğini savundu.

Hediye Eroğlu

Patronların çatı kuruluşu olan ve bünyesinde 23 derneği bulunduran Mersin Ekonomi Platformu’nun (MEP) başkanlık devir-teslim törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ağır eleştirileri ile dikkatleri üzerine çekti.
Patronlara Gaziantep gibi lobi yapmaları gerektiğini söyleyen Kocamaz, siyasilere de verilen sözleri tutmaları çağrısı yaptı. Özellikle marka kent çalışmalarında şovdan vazgeçilerek mesafe kat edilmesi gerektiğini belirten kocamaz, kendisine yönelik eleştirilere ise tepki gösterdi.

“MERSİN’İN SORUNU BİREYSEL MÜCADELE”
Mersin’de en büyük eksikliğin herkesin bireysel mücadele etmeye çalışması olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Oysa bir kenti bir yerlere getiren olumlu lobisidir. Lobi faaliyetleri de ancak böyle platformlarla gelişir ve kente faydası da bu şekilde oluşur. Bugün bir Gaziantep’i, Denizli’yi, bir Kahramanmaraş’ı, bir Konya’yı gezdiğiniz zaman görürsünüz, siyasetin dışında insanlar bir araya gelebilirse ancak netice alınabilir. İnsanın dünya görüşü, inancı, felsefesi farklı olabilir. Ama bu kentte yaşıyorsak o kenti sevdiğimizi söylüyorsak bunun rafta kalmaması için mutlaka bir ortak payda etrafında birleşmemiz gerekmektedir. Maalesef Mersin bu konuda çok duyarsız davranmış ve geri kalmıştır. Bunu hiç kimse de inkar edemez. 
Birisinin kente, ekonomiye katkı koymasından maalesef rahatsız oluyorlar. Mersin’in halen ihtiyaç duyduğu birçok konu var ama herkes bir başka taraftan baktığı zaman bu problemler maalesef çözülmüyor” dedi. 

“SİYASİLERİN VERDİĞİ SÖZLERİ TAKİP EDİN”
Siyasilerin her yerde söz verebileceğini ancak kent paydaşlarının verilen bu sözleri takip etmek mecburiyetinde olduğunu da dile getiren Kocamaz, “Eğer siz o verilen sözleri takip etmezseniz, gün gelir siyasiler de onu unutur. Bunu devamlı hatırlatmakta fayda vardır. Yıllardır çözemediğimiz bir çok problemimiz var. 1994’te MESİAD ile birlikte Tarsus sahillerinin turizm bölgesi olması için mücadele başlatmıştık. 10 yıllık mücadeleden sonra bu bölge turizm alanı ilan edildi. Ancak aradan 12 yıl geçti ve orada halen bir tek çivi çakılmış değil. Oysa Mersin’in bir numaralı problemi işsizliktir. İşsizliğin panzehiri de hizmet sektörü; turizmdir. Maalesef işsizlik ortalaması Türkiye’nin iki katı olan bir kentte turizm bölgesine 7 tane ilave yapılmasına rağmen yatırımcı çekebilmiş değiliz. Birçok engel var” dedi. 

BAKAN ELVAN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR!
İsim vermeden, Kalkınma Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın, Karboğazı ile ilgili yanlış bilgilendirildiğini de ifade eden Başkan Kocamaz, “Maalesef etkili kişiler de yanlış bilgilendiriliyor, yanlış yönlendiriyorlar. Deniyor ki; Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri planları yapsınlar hemen buraya yatırım yapılacak. Planlarla ilgili çalışmalar yıllardır yapılıyor. Bunlar hep bakanlıkta bekliyor ama nedense bir türlü aşamıyoruz. Senede 20 defa başvuruyoruz. Bu 8 yerden bir tanesi Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesindedir. O da Karboğazı’dır. Biz 8 turizm bölgesi ile ilgili çalışmaları takip edeceğiz ama yetkimiz sadece Karboğazı ile sınırlı. Burayla ilgili Gülek Belediyesi’nin başlattığı çalışma da Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiştir. Bunun dışında mal müdürlüğüne, ilçe belediyelere ve Turizm Bakanlığı’na ait birçok yer var. Böyle bir ortamda patinaj yapıp duruyoruz. Turizm bölgelerinde arzu edilen çalışmaların hayata geçmesi için platformun çok önemli yer tutması gerekiyor. Takip edilmeyen hiçbir işi sonuçlandırmamız mümkün değildir.” dedi. 

“MARKA KENT ŞOV’DAN ÖTEYE GEÇMELİ”
Platformca yürütülen Marka Kent çalışmalarına da gönderme yapan Başkan Burhanettin Kocamaz, “Ama bu çalışmalar şovdan öte ciddi şekilde ele alınmalı ve sahip çıkılmalıdır. Mersin’in her problemi hepimizin problemidir. Mersin’in her güzelliği de yine hepimizin ortak paydasıdır. Bir uçtan bir uca cennet gibi bir bölgede yaşıyoruz ama bu bölgemizin artı değerlerinin farkında bile değiliz. Maalesef herhangi bir olumsuzluk olursa onu daha çok görüyoruz. Fakat olumlu yönlerini hiçbir zaman dillendirmiyoruz. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Olumsuz bir hadise 18 kişiye ulaştırılırken, olumlu bir hadise ise en fazla 6 kişiye ulaştırılırmış. Dolayısıyla siz zaten 3-1 geriden başlıyorsunuz. Böyle bir ortamda gayreti daha da arttırmak, daha fazla işi sahiplenmek ve sonuca odaklanmak gerekir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA