“Onurlu bir duruş!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Onurlu bir duruş!”


 

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında dava açılan ve hakim karşısına çıkan Mersin Üniversitesi akademisyenlerine destek çağrısı geldi. Çağrıda akademisyenlerin onurlu bir duruş sergilediği vurgulandı.

SONER AYDIN

7 Haziran seçimlerinin ardından bölgede başlayan sokağa çıkma yasaklarının ve sivil ölümlerin sona erdirilmesi için Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından yayınlanan ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisine imza atan Mersin Üniversitesi’nden akademisyenden Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Mustafa Şener, araştırma görevlisi Esin Gülsen ve Yrd. Doç. Selim Çakmaklı facebook paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıktı. 

“FACEBOOK PAYLAŞIMLARINA CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇU”
Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada; Yrd. Doç. Selim Çakmaklı, Yrd. Doç. Hakan Mertcan, Yrd. Doç. Mustafa Şener , araştırma görevlisi Esin Gülsen, “Terör örgütü propagandası”, “Türk milletini alenen tahkir”  iddiasıyla ile yargılandı. Prof. Dr. Atilla Güney ve Yrd. Doç. Mustafa Şener’inde aralarında bulunduğu 21 kişi ise katıldıkları bir basın açıklaması nedeniyle Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet iddiası ile hakim karşısına çıkacak.

“AKADEMİSYENLERDEN DESTEK MESAJI”
Dava duruşması öncesi sabah saatlerinde Eğitim-Sen Mersin Şube binasında yargılanan akademisyenlere Emek Ve Demokrasi Platformu bileşenleri tarafından destek geldi. Birçok akademisyenin, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisinin, baro başkanının, milletvekillerinin ve çok sayıda sanatçının katıldığı destek çağrısına dünyanın dört bir yanından da destek mesajı geldi. 

“YÜZ KIZARTICI”
Barış çağrısı yapan akademisyenlerin yargılanmasını yüz kızartıcı bir durum olarak değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, özgür düşüncenin yargılandığı bir süreçten geçildiğini söyledi. 
Akademisyenlerin akan kanın durması için yaptığı açıklamaların hiçbirinin “Terör örgütü propagandası” olamadığını dile getiren Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık kanın durması için yapılan açıklamaların onurlu bir duruş olduğunu dile getirdi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA