Kimse üzerine alınmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kimse üzerine alınmadı!


 

Mersin Ekonomi Platformu’nun başkanlık devir-teslim töreninde gündeme gelen Mersin İdman Yurdu’nun yaşadığı sıkıntıları üzerine alınan olmadı!

Başkan Kocamaz geçmişte bazı bakanların patronları maliyecilerle korkutarak destek topladığını anımsatarak, ‘muhlis’ diye tanımladığı Bakan Elvan’dan destek istedi. 

Hediye Eroğlu

Kentin önde gelen 23 işadamları derneğini çatısı altında bulunduran Mersin Ekonomi Platformu’nun (MEP), kuruluşunun 5. yılında 9’uncu dönem başkanlığı Akdeniz Girişimcileri Proje Derneği’nin (AGİP) de başkanı olan Hanife Körünoğlu’dan, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner’e devredildi. 
Hilton Oteli’nde düzenlenen törene iş dünyasından çok sayıda patron katılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İdman Yurdu’nda yaşanan sorunları gündeme getirerek, destek çağrısı yaptı.

“BEN İSTESEM DE YARDIM EDEMEM”
“Mersinliler’in bu işi sahiplenmemesinden dolayı kulüp ehil olmayan kişilerin ellerinde bugünkü noktaya geldi” diyen Kocamaz, kulübün 80 milyon TL olan borcunun her geçen gün arttığına dikkat çekti.
“Herkes çözümü büyükşehir belediye başkanından bekliyor. Keşke böyle bir yetki olsa da, belediye bütçesinden para aktarabilsek” diyen Kocamaz, bugüne kadar pek çok kez yardım yapmasına rağmen, yasalar gereği bunun mümkün olmadığını savundu.

YÜZLERİNE SÖYLEDİ AMA ÜZERİNE ALINAN OLMADI!
Son çare olarak Mersin’deki tüm sivil toplum örgütlerine, ağırlıklı olarak işadamlarına, işletmelere mektup yazarak, “Gelin bu cenazeyi hep birlikte kaldıralım” çağrısı yaptığını söyleyen Kocamaz, “Ama maalesef bugüne kadar bir tek geri dönüş dahi olmadı. Bu sorunu sadece Büyükşehir belediyesinin gayreti ile çözmek mümkün değil” dedi.
Ancak Başkan Kocamaz’ın bu açıklamalarına hiçbir işadamından yanıt veya destek gelmedi. 

BAŞKANDAN ‘MALİYECİLER KORKUTMA’ İTİRAFI!
İş dünyasının yanı sıra siyasilere yüklenmeyi de ihmal etmeyen Kocamaz, “Geçmişte burada iki tane bakan vardı. O bakanlar bu işi biraz daha ciddi ele alarak, işadamlarını bizzat arıyorlardı ve işadamları da maliyeci korkusundan gerekli desteği hemen veriyordu. Ama bugün Büyükşehir belediye başkanının böyle bir yetkisi yok, maliye bana bağlı değil. Dolayısıyla Bakan Lütfi Elvan’dan bu konuda destek bekliyoruz. Daha önce birkaç defa da görüştük. Tabi her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Lütfi bey biraz daha muhlis bir yapıya sahip.
Ama Mersinlilere düşen görev; bu işi çözmek. Biz elbette bunu kendimize dert de ediniyoruz ama bizim dert edinmemiz yetmiyor. Doktor Mersin halkında, Mersin’in işadamlarında. Çözüm de, deva da onlarda” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA