Genç yetenek birincilikle döndü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç yetenek birincilikle döndü


 

Mersinli genç yetenek Sultan İpek Çelik, Gürcistan-Borjomi’de düzenlenen festivalde Türkiye’ye birincilikle döndü.

Haber Merkezi


Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klarinet Bölümü lise öğrencisi olan S. İpek Çelik, 03-08 Temmuz 2016 tarihleri arasında Gürcistan’ın Borjomi kentinde düzenlenen 5. Uluslararası Müzik Festivali’nde “En İyi Romantik Eser Performansı Dalın”da birincilik sertifikası elde ederek Mersin’e döndü. Festivalde, Camille Saint-Seans’ın Klarinet Sonatı ve Michelle Mangini’nin Pagina D’Album eserlerini seslendiren  Çelik’in başarısından dolayı, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi George Kovziridze’ye ise  “En İyi Öğrenci Yetiştirme Sertifikası” verildi. Farklı uluslardan Genç ve yetenekli müzisyenleri desteklemek, onlar arasında dostane ilişkilerin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen festivalde, 9 ülkeden (ABD, İtalya, Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Letonya, Litvanya) pek çok genç yetenek yer aldı. 
Birincilik ödülünü alarak Mersin’e dönen Çelik “Festivale, ömrünü tamamlamış, neredeyse ses çıkarmanın imkansız olduğu bir klarinet ile hazırlandım. Fakat festivalde elde ettiğim başarı ile ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi görmek, benim için mutlulukların en büyüğü olmuştur. En büyük hayalim iyi bir klarinetle  ülkemi başka festival ve yarışmalarda da temsil etmek. Öğretmenim George Kovziridze’ye ise en derin saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA