Mersin Gürültü Eylem Planı için ilk adım atıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Gürültü Eylem Planı için ilk adım atıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında, ilin gürültü eylem planlarının hazırlanmasına yönelik imzalanan Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi sözleşmesi kapsamında, ilk koordinasyon toplantısı yapıldı.

HABER MERKEZİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında 6 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde imzalanan proje çerçevesinde çalışmaların başladığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin yürütülmesi sırasında periyodik olarak gerçekleştirilmesi planlanan koordinasyon toplantılarından ilki, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili dairelerinden, gürültü haritası hazırlanan ilçe belediyelerinden, Mersin’in kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda, katılımcılara çevresel gürültü mevzuatı, gürültü haritaları ve eylem planı çalışmaları, projede uygulanacak yöntem ve aşamaları konusunda bilgi verildi. Ayrıca katılımcı kurum ve kuruluşlardan temin edilecek ve projede gerekli olan envanter bilgileri, Mersin’in gürültü dokusunu etkileyebilecek proje ve yatırımları konusunda bilgiler alındı.
Büyükşehir açıklamasında, “Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü ile birlikte yürütülerek eylem planı hazırlanacak. Eylem planları hazırlanırken, stratejik gürültü haritası verileri esas alınarak, gürültü maruziyetinin ve nüfus yoğunluğunun çok yüksek olduğu alanlar ile gürültü kalitesinin korunmasının gerekli olduğu alanlar tespit edilerek önem sırasına konulacak. Bu alanlarda mevcut ve gelecekte ortaya çıkabilecek gürültü sorunları incelenecek. Sonrasında ise kısa ve uzun vadede düzeltici ve önleyici gürültü azaltım önlemleri tasarlanacak” denildi.
Açıklamada, çalışmalar kapsamında Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca 2015 yılı içerisinde Mersin’de nüfusu 100 binden fazla olan Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli, Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinin Stratejik Gürültü Haritalarının hazırlandığı da bildirildi. Yönetmelikte gürültü azaltımına yönelik uygulanabilecek tedbirler arasında trafik planlaması, arazi kullanım planlaması, gürültü kaynaklarında teknik tedbirler alınması, daha az gürültü üreten kaynakların seçilmesi, ses iletiminin azaltımı, düzenleyici veya ekonomik nitelikli tedbir ve teşviklerin bulunduğu kaydedildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA