Torosların zirvesinde futbol şöleni | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Torosların zirvesinde futbol şöleni


 

Erdemli Kaymakamlık Kupası Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nın 12.’sinin startı bin 500 rakımlı Güzeloluk Yaylası futbol sahasında verildi. 27 mahalle takımının katılımıyla gerçekleşen turnuvanın başlama vuruşunu Mersin Milletvekili Hacı Özkan ile Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tol

Turnuvanın açılışında tertip komitesi adına konuşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Kılıç, "2004 yılında 'Bir köy bir gönüllü' projesiyle başlamış olduğumuz, köylerdeki tesisleşme çalışmalarımıza bugün 21 köyümüzde futbol sahası ve tesis yapma tahsisi yapmış bulunmaktayız. 8 tane köyümüz bunun içinde aktif durumdadır. Buradan muhtarlarımıza sesleniyorum. Şayet mahallesinde spor tesisi yaptırmak isteyen varsa, gerekli çalışmaları başlatacağımızı bir kez daha vurguluyorum" dedi.
"Spor tesisleri için elbirliği yapalım"
Bu tür aktivitelerin dayanışma ve birliktelik ruhunu kuvvetlendirdiğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da, "Böyle güzel organizasyonlarda el birliği gönül birliğini görmek güzel. Spor tesisi olarak imar planında işlediğimiz yerler ile köylerde spor tesisi yapılması noktasında saygıdeğer milletvekillerimizden de yardım ve desteklerini bekliyoruz. Biz istiyoruz ki köyden mahalleye dönüşen bütün yerleşim yerlerimizde futbol, voleybol, basketbol sahaları olsun, tenis kortları olsun. Gençlerimizin kahve köşelerinde zaman tüketmek yerine sporla uğraşmalarını istiyoruz. Merkezi idarede milletvekillerimiz, yerel idarede biz el birliği gönül birliği yaparak spor tesislerinin arttırılması noktasında gayret sarfedebiliriz. Bunun için her türlü imkanımızda var" dedi.
"Spor yatırımlarımız sürecek"
AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise "Akdeniz Oyunlarını ülkemize ve Mersinimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a öncelikle teşekkür ediyorum. 2013 yılındaki Akdeniz Oyunlarına 800 milyon TL yatırım yapıldı. Bu yöremizde Kayacı'ya bir spor tesisi yapması konusunda çalışmalar devam ediyor ve bunu hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışacağız. Spor yatırımlarımız sürecek" dedi.
"Mersin kendi sporcusunu yetiştirmeli"
Kendisinin halen amatör spor içinde görev aldığını ifade eden Özkan, "Hep şunu söylerim, amatör spora sahip çıkın. Amatör spor ülkelerin geleceğidir. Yaşadığımız kentin, yaşadığımız ilçenin geleceğidir. Mersin İdman Yurdun'daki yönetici arkadaşlarıma da hep seslendim amatör takımlardaki 8,15, 20 yaş gurubundaki gençlerimizi gelin takip edin diye. En iyileri alın sahip çıkın. Nasıl ki Gaziantep, Samsun, Sivas, Konya kendi sporcusunu yetiştiriyorsa bizlerde Mersin olarak kendi sporcumuzu yetiştirelim. Gelecekte al bayrağımızın altında ülkemizi, Mersinimizi temsil etsin dedik. Bu güne kadar beklentimiz bu çalışmalar olmadı ama bundan sonra umarız olur. Böyle güzel çalışmalarda gençler keşfedilsin ve ülkemizi, Mersinimizi en iyi şekilde temsil etsin, dualarımız böyle" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilk maç Esenpınar ile Yağda takımları arasında oynandı. Maç 1-1 sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA