Hedefi şampiyon olmak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hedefi şampiyon olmak


 

Mersin’de retro ismi verilen geri geri yürüyüş ve koşu sporunu yapan Dr. Ali Küçük, Ekim sonu veya Kasım başında İtalya’da yapılacak olan Geri Geri Yürüyüş ve Koşu Şampiyonasına hazırlanıyor.

Şampiyonaya bireysel olarak katılacak olan Küçük, günlük ortalama 5 kilometre geri geri yürüyor ve koşuyor. Küçük, "Saatte 6-7 kilometre hızla 5 kilometreyi rahat yürüyorum. Geri geri yürümek ve koşmak beyni dinlendiriyor ve rahatlatıyor" dedi. 
Geri geri koşu ve yürüyüş sporu 1970'lerde sakat sporculara egzersiz yöntemi olarak yaygınlaştı. 1980'lerde Amerikalıların 1 Nisan Aptallar Günü özel eğlencesi olan retro yürüyüşü ve koşusu, son dönemlerde İtalya, Çin ve Japonya gibi ülkelerde yaygınlaştı. Bu sporu internet siteleri ve spor sayfalarından gören Mersinli Dr. Ali Küçük'de retro yürüyüşü ve koşusunu yapmaya başladı. 3 yıl önce başladığı bu sporda artık rahatlıkla 5 kilometreyi geri geri yürüyebilen ve koşabilen Küçük'ün hedefi İtalya'da yapılacak olan Geri Geri Yürüyüş ve Koşu Şampiyonasında şampiyon olmak. Yaptığı sporla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ali Küçük, bu spora 3 yıl önce başladığını söyledi. 3 yıldır bu sporu severek yaptığını belirten Küçük, "Aslında bu spora çok büyük eğilimim vardı. Farklı seçenekler ve farkındalık olsun istedim. Birkaç kez internet sitelerinde, spor sayfalarında görmüştüm. Ben de yapmaya karar verdim " şeklinde konuştu.
"6-7 kilometre hızla 5 kilometreyi rahat bir şekilde yürüyüp, koşabiliyorum"
İlk başladığı dönemlerde en fazla 100 metre yürüyebildiğini vurgulayan Küçük, "Ancak bu sporu yapa yapa kendimi çok geliştirdim. 3 yıllık çalışmam sonucunda şu anda 5 kilometreyi çok rahat bir şekilde yürüyebiliyorum ve saatte 6-7 kilometre hızla yürüyüş ile koşu yapabiliyorum. Tabi artık belli hedefler koydum kendime. Öncelikle hedefim İtalya’da yapılacak olan Retro Geri Geri Yürüme ve Koşma Şampiyonasında şampiyon olmak. İkinci hedefim Mersin-Adana arasında 75 kilometrelik mesafeyi geri geri giderek tamamlamak. Üçüncüsü de bu sporu ülkemizde ve tanıtmak için İstanbul ve dünyanın büyük ülkelerinin başkentinde bu yürüyüşü yapmak istiyorum” diye konuştu.
"Geri geri gitmek beyni dinlendiriyor, rahatlatıyor"
Geri geri yürümenin ve koşmanın sağlık açısından da faydası olduğunun altını çizen Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bir hekim olarak öncelikle bütün denge ve koordinasyonu geliştirdiğini gördüm. Ayrıca hep ileri koşuyoruz ve ileri yürüyoruz. Geri geri yürümeye başladıktan sonra beynimizi şaşırtıyoruz. Beynimiz şaşırınca denge ve koordinasyon daha iyi çalışmaya başlıyor ve beynimizin sol lobunun özellikle analitik düşüncenin daha fazla geliştiğini görüyoruz. Öne doğru yürüyüp, koştuğumuz zaman aklımızdan birçok şey geçirebiliyoruz ancak geri geri yürüdüğümüz ve koştuğumuzda tek bir şey düşünebiliyoruz oda düşmeden yürüyebilmek. " (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA